Week 26 – 2023

Deze week was het bezoek uit Nederland er nog tot donderdag, daarna was het ineens weer heel stil en in en rondom Casa la Rambla…

Ons bezoek uit Nederland hadden we nog niet meegenomen naar Novelda, een plaats vlakbij waar we wonen en waar je dit mooie bouwwerk vindt. Het is het heiligdom van Santa Mariá Magdalena en ooit ontworpen door een leerling van Gaudi, vandaar de gelijkenis met de Sagrada Familia in Barcelona. Wij waren er al eens eerder geweest en het is een bezoekje waard als je in de buurt bent.

Je hebt er een mooi uitzicht over de omgeving en die liefhebbers van een mooie wandeling kunnen er ook hun hart ophalen.

De paellapan kwam deze week natuurlijk ook nog even weer tevoorschijn. Ik maakte voor onze gasten weer de paella di Carolina, genoemd naar de vorige bewoonster van ons huis en het recept valt tot nu toe bij iedereen in de smaak. Met dank aan Caroline! Het mag eigenlijk geen paella heten trouwens, er zit kip en chorizo in en er komt geen stukje vis of konijn bij kijken.

Ook lagen we deze week nog even lekker aan het strand bij Urba Nova, vlakbij het vliegveld van Alicante en waar je de vliegtuigen over zee kunt zien vertrekken. Of aankomen, ligt er maar net aan hoe de wind staat. Na het strand door naar de vuurtoren van Santa Pola waarvandaan je een prachtig zicht op het strand ver beneden je hebt.

Er is een leuk wandelpad vlak boven de afgrond gemaakt, voor de echte durfal. Na de vuurtoren reden we over de 332 langs de zoutmeren van Santa Pola terug. Er zijn dit jaar weer ontzettend veel flamingo’s te zien trouwens, een prachtig gezicht!

En toen was het donderdagavond ineens weer stil in het barretje bij Casa la Rambla. Ik vind dit echt het minst leuke van in Spanje wonen, het telkens weer afscheid nemen van familie en bekenden als ze geweest zijn. We zoeken de volgende dag maar direct zoveel mogelijk afleiding door er even tussenuit te gaan. We doen een poging een sip-kaart te regelen, dit is een kaart waarmee je kunt laten zien dat je gebruik mag maken van de Spaanse gezondheidszorg. Alles duurt hier lang en gaat gepaard met veel formuliertjes en regeltjes en het lukt ons vandaag dus ook niet omdat we een formuliertje missen. In het centre salud is het dragen van een mondkapje overigens nu nog verplicht, net als in het ziekenhuis en in de apotheek. Bibi wil er dus ook één ondanks dat dat niet hoeft. Ik heb trouwens begrepen dat het ergens volgende week afgeschaft gaat worden.

Bibi krijgt bezoek van een vriendinnetje, Lucia. Zij is de dochter van de eigenaar van de wijngaard naast ons huis en terwijl hij op het land werkt komt zij even zwemmen en spelen. Bibi vindt het maar wat gezellig.

Wij sluiten onze week af met een BBQ schotel in een favoriet eettentje in Elche. Het is El Mercado Food Hall en we zijn hier nu een paar keer geweest en bestellen eigenlijk altijd deze schotel. Genoeg eten voor 2 personen voor maar 18 euro! Zondagmiddag vertoeven we nog een paar uurtjes op het strand maar het is er zo vol en druk dat ik er al snel klaar mee ben. Zanderig en plakkerig rijden we terug naar huis waar we vervolgens gewoon weer lekker ons eigen zwembad induiken. Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.