Week 25 – 2024

Zo gezellig, we hadden deze week weer bezoek uit NL! Verder werden onze palmbomen eindelijk weer eens gesnoeid en aten we tapas in de haven van Santa Pola. Kijk je weer mee?

Eigenlijk was hij er vorige week al want zaterdag kwam Erik aan uit Nederland. Hij is de beste vriend van Eddy en inmiddels al voor de derde keer hier. De mannen hebben de hele week om bij te praten, super!

Nu Bibi wat ouder wordt wil ze steeds vaker met dingen helpen. Hier staat ze ’s morgens samen met papa het ontbijt klaar te maken, zo lief!

Toen we nog in NL woonden werden er regelmatig Catan avondjes gepland en sinds we in Spanje wonen komt het spel helaas nog maar heel af en toe uit de kast. Deze week is Erik er en gelukkig kun je het spel ook heel goed met z’n drietjes spelen.

Peter, de vorige bewoner van ons huis vertelde me bij één van de bezichtigingen dat hij zo trots was op de grote plantenbak in de tuin. Ik snap dat wel.

Mijn nagels krijgen een oranje gellak, deze week begint het EK voetbal! Samen met Erik en de buurman kijken we de eerste wedstrijd gewoon thuis.

Woensdag stranddag. We gaan naar San Juan omdat we het strand daar zo fijn vinden en het is een goed excuus om dan gelijk even de nieuwe menukaart bij 100 Montaditos uit te testen.

De volgende foto is ook weer een eetfoto, haha! We moesten Erik deze week natuurlijk ook nog even meenemen naar Lizarran voor tapas.

Donderdag vertrok Erik weer naar Nederland en moesten we dus helaas weer afscheid van elkaar nemen. Ik maakte wat foto’s voor de website en social media en ik dook ’s avonds lekker op tijd m’n bed in.

Ik eet over het algemeen weinig vlees en zag bij de Lidl falafel in de schappen liggen. Aardappeltjes erbij, wat zelfgemaakte tzaziki en klaar is kees. De falafel is lekker, aanrader!

De volgende wedstrijd van Nederland keken we ook weer thuis en zelfs onze buurman kwam in oranje!

Palmbomen, ze zijn prachtig maar hebben als nadeel dat ze twee keer per jaar gesnoeid moeten worden en dat kun je met zulke hoge bomen niet zelf. Ze waren ook nu weer aan onderhoud toe, begonnen te bloeien en de witte rommel die je op de eerste foto nog aan de boom ziet hangen komt dan in het zwembad terecht. We hadden ons mannetje al een paar weken geleden gevraagd te komen maar hij had nu pas tijd. Met z,n tweetjes waren ze binnen een kwartiertje klaar.

We sluiten de week af met een bezoekje aan Pinoso. We gaan eerst even naar de padelbanen, daar wordt dit weekend een toernooi gespeeld. Wij hebben gasten uit Almeria die hieraan meedoen en vinden het leuk om even te kijken. Daarna rijden we door naar Guus en Petra want die hebben ons uitgenodigd om lekker te komen zwemmen en bbqen. En daar houden we wel van! Na een gezellige zondag rijden we pas heel laat terug naar La Romana, het was een fijne week.

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.