Week 24 en 25 – 2023

Omdat de laatste weken hier qua klussen, werk en bezoek uit NL best druk waren heb je mijn weekoverzichten even moeten missen maar ik ben er weer hoor! Deze keer voor het gemak even met een overzicht van 2 weken in 1 blog. Komt ‘ie:

Ineens begint onze druivenstruik enorm te groeien en als ik op een avond goed kijk zie ik ineens dat ‘ie helemaal vol hangt met trossen. Dat belooft wat als de druiven rijp zijn! Ik spendeer deze week flink wat uurtjes aan het ontwerp en de bouw van onze website en…we hebben een naam voor onze casa! We willen straks geen ‘standaard’ B&B zijn omdat Eddy zich ook wil focussen op het organiseren van tennisreizen naar onze mooie regio waarbij deelnemers dan bij ons kunnen logeren en mij lijkt het leuk om uiteindelijk ook workations of bijvoorbeeld culinaire reizen naar hier te organiseren. En omdat ons huis in het verleden al een mooie naam van de eigenaren gekregen heeft besluiten we dat zo te houden en noemen we onze casa vanaf nu Casa La Rambla! De website is bijna klaar en deze gaat live als alle benodigde vergunningen binnen zijn. De eerste nieuwsbrief is inmiddels verzonden en als je deze vanaf nu ook graag in je mailbox wilt krijgen dan kan dat natuurlijk, gewoon ff aanmelden via deze link.

Ondertussen klussen wij nog even verder. De bar is bijna klaar, er moet alleen nog een nieuw terras gelegd worden en de overkapping voor de bar moet er nog komen. Qua verfwerk is er ook best nog veel te doen, alle muren die nu nog geel/zandkleurig zijn krijgen een lichtere tint en alles wat rood is blijft rood.

Typisch eigenlijk dat ik dingen als tomaten hier in Spanje veel lekkerder vind dan in Nederland. Op de een of andere manier zijn ze een stuk minder waterig en hebben ze een vollere smaak en met een bol burrata zijn ze helemaal niet te versmaden. We maken deze week een ommetje met de auto door de campo rondom ons dorp en komen de mooiste plekjes tegen.

Waar we ook enorm mee boffen hier zijn de buren om ons heen. Bijna niemand spreekt Engels dus we worden gedwongen ons beste Spaans te gebruiken en dat is natuurlijk gewoon goed. Leren we de taal ook snel. Ricardo is een buurman met een grote wijngaard direct naast ons huis en hij komt iedere avond toeterend op zijn tractor aanrijden. Bibi vindt het geweldig en mag dan ook al snel ff op de tractor zitten. Javier en Puri, onze andere buren, nemen ons deze week een avond mee op zoek naar een nieuwe auto. De auto waarin we nu rijden gaat terug naar Nederland en we moeten een auto op Spaans kenteken gaan kopen. Hier ga je dus gerust ’s avonds langs autobedrijven want ze zijn allemaal tot laat open en daarna doen we nog even samen boodschappen bij de Aldi in Aspe. Onze volgende auto hebben we nog niet gevonden trouwens.

Woensdagmiddag staan we op het vliegveld om onze volgende visite te verwelkomen, Marginus en Cecilia komen langs! Zo gezellig om weer eens uitgebreid bij te kunnen kletsen, we zagen elkaar in februari voor het laatst live. Ceciel heeft cadeautjes meegenomen en ik krijg onder andere een paraplu/parasol die ik aan mijn telefoon kan plakken zodat ik het scherm ook in de zon nog gewoon kan zien. Schijnt inmiddels een ware rage geworden te zijn dankzij TikTok.

Het laatste stukje van de week bestaat voornamelijk uit samen leuke dingen doen en lekker eten, alsof we op vakantie zijn!

Een bezoek aan Alicante kan natuurlijk niet achterwege blijven en laat het nu net de hele week feest in de stad zijn. De Hogueras feesten zijn namelijk in volle gang en het is erg druk maar ook heel gezellig in het centrum. Tijdens de Hogueras feesten staan er verspreid door de hele stad van dit soort prachtige beelden en wordt er veel vuurwerk afgeschoten, zelfs overdag. Overal vind je feesttenten met een overvloed aan eten en drinken midden op straat en aan het einde van de week, op zaterdagavond, gaan alle beelden in het bijzijn van de brandweer in vlammen op. Dit valt samen met Noche de San Juan waarbij de Spanjaarden de komst van de zomer vieren en jongelui tot de zon opkomt dansen en feesten op het strand.

Dat doen wij dus niet, we zijn al wat ouder dus op zaterdagavond gaat bij ons gewoon de BBQ aan. Met een lekkere salade met watermeloen, feta en olijven. Love it.

Ja, je ziet het goed, ook hier hebben we Action. Deze in San Vicent del Raspeig opende nog niet zo lang geleden en binnenkort opent Action nog een vestiging in ELche. Ik koop er, zoals ik ook in NL deed, graag en scoor ook nu een aantal leuke dingen. Action en strand, wat wil een mens nog meer.

Zaterdag komt Angel, onze Spaanse klushulp nog een keer en samen met zijn neef zet hij in een paar uur deze geweldige overkapping voor onze bar. Het lampje van Action maakt het helemaal af en nu je deze laatste foto ziet is ook de tafel op de foto helemaal in de beits gezet en klaar om gasten te ontvangen. Nog een paar laatste puntjes op de i en Casa La Rambla is er klaar voor!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.