Week 24 – 2024

Bibi studeert deze week af op de guarderia en er valt ineens heel veel regen, kijk je mee naar afgelopen week?

We beginnen de week met een bezoekje aan de bank. Toen we in Spanje kwamen wonen openden we een bankrekening en dat werd automatisch een rekening voor niet-ingezetenen omdat we hier nog geen resident waren. Sinds augustus vorig jaar zijn we dat wel en daarom moest de rekening nog steeds even overgezet worden naar een residenten rekening. Vanaf nu kunnen we bijvoorbeeld ook Bizum gebruiken, te vergelijken met het Nederlandse tikkie of betaalverzoek. Omdat we er toch zijn gaan we daarna even naar de buurman van de bank, Victor, voor een kop koffie.

Er valt deze week ineens best veel regen in onze regio. Zoveel dat er zelfs in het nieuws in NL melding van gemaakt wordt omdat er hier en daar auto’s door de straten drijven. In La Romana komt het niet zover. Wij wonen op een berg op 450 meter hoogte en hebben er dus niet zoveel last van. Wel is de grond natuurlijk gortdroog en zijn de afvoeren zoveel water ineens niet gewend. Valt er veel water dan blijft er dus al snel veel liggen.

Bibi hoeft alleen deze week en volgende week nog naar school want de zomervakantie begint hier al op 21 juni. Ze ‘studeert’ af op de guarderia en gaat na de zomervakantie al naar de kleuterschool hier in het dorp. Voor het afstudeerfeest aan het einde van deze week is ons gevraagd of we een schapenkostuum voor haar willen maken. Bibi en ik gaan samen aan de knutsel.

Donderdag is de zon weer terug, hij wekt ons al rond een uur of 6. Ik heb volgende week weer een deadline dus doe nog even mijn best om die te halen.

En dan mag ze eindelijk haar schapenpak aan. Er moest een zwart shirt met lange mouwen en een lange zwarte legging onder maar daarvoor is het eigenlijk veel te warm. Bibi heeft het voorbeeld op de foto ook gezien en stond erop om het shirt en de lange broek erbij aan te trekken. Vooruit dan maar. Aangekomen in het casa cultural in het dorp blijkt er van alle kindjes een mooie afstudeer foto gemaakt te zijn, kijk nou hoe cute!

Het optreden in het schapenpak verloopt uiteindelijk gesmeerd. Jerry, Moniek en Levine zijn ook mee en het is een gezellige boel met een lach en af en toe een traan…wat wordt ze al groot…

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.