Week 22 -2023

Deze week was weer een hele leuke want we kregen aan het einde van de week klushulp vanuit Nederland! Ook kwam er iemand logeren, ik laat je verderop zien wie dat is.

Het weer is ook deze week erg wisselvallig. Als de zon schijnt is het direct lekker warm maar er valt ook nog steeds veel regen. Onze slaapkamer is trouwens nog steeds droog gebleven…

De groene kool die we van de buurman kregen roerbak ik samen met wat creme fraiche en rozijntjes, een tip die ik van een volger op Insta kreeg. Voor wat extra smaak doe ik er wat kerrie bij, lekker!

Omdat we vanaf donderdag klushulp van Nederlandse vrienden krijgen maak ik de grotwoning beneden voor ze klaar zodat ze daar kunnen slapen. Ik zal ergens de komende dagen nog wat meer foto’s van de binnen- en buitenkant van het huis maken zodat ik een blogpost met een fototour kan maken. We rijden ook nog even naar het tuincentrum om er wat kruiden te kopen die ik in de potten op de muur bij de buitenkeuken plant. Er staat nu basilicum, peterselie, rozemarijn, munt en bieslook.

In voorbereiding op de komst van de klussers halen we boodschappen in Novelda en besluiten er ook even te lunchen. In de ‘The Fork’ app zie ik goede recencies over ‘El Tanteo’, een tentje bij de padelclub, maar als we er gaan zitten blijkt de kok er niet te zijn. Een beetje teleurgesteld vertrekken we weer.

Donderdag komen de mannen uit Nederland aan en Eddy haalt ze van het vliegveld. Ondertussen wordt ook Basje bij ons gebracht, hij logeert de komende week bij ons omdat John en Jeanette op familiebezoek in Nederland gaan. Net als thuis zoekt hij al snel het hoogste punt op de bank op, hij voelt zich dus best op zijn gemakje bij ons.

Randau en Arjen zijn er de komende week dus om ons te helpen maar we krijgen daarnaast ook veel hulp van Angel. Hij is de neef van onze buurman en samen met hem ga ik naar de tegelwinkel in het dorp om een nieuwe tegel voor het terras bij het zwembad uit te zoeken.

Zaterdagavond moet er natuurlijk voetbal gekeken worden. FC Emmen speelt in de nacompetitie thuis tegen NAC en de zoon en echtgenote van Randau zitten in het stadion in Emmen en mijn vader is er ook, samen met Jeff. Best raar dat wij naar een scherm ruim 2.200 kilometer verderop kijken wetende dat zij daar ergens tussen al die mensen zitten. Emmen wint met 2-0, top!

We hebben het zo druk dat er van het klussen geen foto’s zijn maar ik heb natuurlijk wel beeld van de gezellige avond die we zondag in Elche hebben. We eten tapas bij El Trastero en wat me opvalt is dat eigenlijk alle terrassen in de stad redelijk vol zitten met locals. Het eten is erg lekker en wat mij betreft mag El Trastero in mijn favorieten lijstje.

De komende week zal ook nog een week vol klusjes zijn, we schieten lekker op en hopen redelijk snel klaar te zijn met alles wat er nog moet gebeuren. Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.