Week 21 – 2024

Er werd deze week weer getennist en we hadden een middag strand in onze agenda’s gezet. Dat liep helaas iets anders dan we gedacht hadden en daarbij kregen we ook slecht nieuws uit Nederland en moest ik aan de anti biotica…

Nadat we dinsdag in de ochtend getennist hadden zouden we ’s middags met Jerry, Moniek en Levine naar het strand gaan. De voorspelling was dat het 28 graden zou worden maar uiteindelijk was het door de wind van zee ontzettend koud op het strand. Die wind zorgde ook nog eens voor een flinke gratis scrubbeurt dus we besloten om in de duinen te gaan picknicken.

De meisjes vonden het in ieder geval leuk, ze gingen samen op avontuur in het bos. Aan het einde van de middag aten we samen bij Costa 21, waar we ook onze auto geparkeerd hadden. Dit restaurantje ligt direct naast de strandopgang en je kunt er heerlijke Duitse schnitzels en curryworsten eten.

Woensdag waren we in Elche, we hadden al heel vaak tegen elkaar gezegd dat we het toeristische treintje nog een keer moesten nemen en nu kwam het er eindelijk van. Bibi vond het geweldig. Het treintje vertrekt en eindigt bij het vvv-kantoor aan de rand van het parque municipal en voor een paar euro per persoon krijg je een leuke tour door de stad.

Na het ritje moest er natuurlijk nog even in de speeltuin gespeeld worden en kregen de duiven nog wat brood van Bibi.

Woensdagmorgen trok ik mij yogamatje weer eens uit de kast want ik ging bommen bij Erna. Bommen is bewegen op muziek, een soort van aerobics maar dan in een iets lager tempo. Erna geeft deze lessen op het dak van haar grotwoning hier in de buurt en met het uitzicht is niets mis zoals je ziet.

Vrijdag beland ik bij de tandarts. Ik verga van de kiespijn en mag gelukkig direct naar de praktijk komen. Met ultra moderne apparatuur zetten ze in een paar seconden mijn hele gebit op de foto en blijk ik een flinke ontsteking in mijn kaak te hebben. Ik krijg een recept voor anti biotica én ibuprofen mee. De tandarts schrijft 8 dagen anti biotica voor en bij de apotheek krijg ik gewoon een doos voor een maand mee. Ik heb dus voorlopig voorraad, haha. Ik krijg er een doos vol ibuprofen bij en reken iets meer dan 4 euro af, om verzekeringsgegevens wordt niet gevraagd dus dit zal de kostprijs zijn. Bizar.

Zaterdag is mijn vader jarig, hij wordt 75. Omdat hij afgelopen maandag slecht nieuws over zijn gezondheid gekregen heeft is de dag niet zo heel erg feestelijk maar ik besluit hier in Spanje toch een taart te maken om het een beetje te vieren. Ondertussen wachten we de uitslagen van verdere onderzoeken af en hopen we dat die ondanks het slechte nieuws toch wat positief zullen zijn. In Spanje wonen is nu even niet zo heel erg leuk…

Zaterdag verklaren we ons zwembad voor geopend. We onderhouden hem het hele jaar door maar omdat we geen zwembadverwarming hebben is het water in de wintermaanden echt te koud. Nu ligt de temperatuur rond de 22 graden en dat is eigenlijk nog net iets te koud maar omdat de buitentemperaturen al flink oplopen is het te doen. De zonnebrand is weer uit de kast, summer is coming!

Ik had zelf chorizokroketjes gemaakt en die worden op zondag getest. Ze zijn goed joh! Ik was bang dat de ragout net iets te dun gebleven was maar dat valt mee. Zondagavond om 7 uur (!) begint het verjaardagsfeestje van Javier, een klasgenootje van Bibi. Ik moet nog steeds aan de rare tijdstippen wennen hoor, ik weet zeker dat als je in Nederland op zondagavond om 7 uur een kinderfeestje voor 3-jarigen organiseert er niemand komt. 🙂

En dat terwijl de kinderen morgenvroeg om 9 uur klaar moeten staan voor het schoolreisje naar de dierentuin in Elche, dat zie je volgende week…

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.