Week 21 – 2023

Na een paar weken van verhuizen, opruimen, uitpakken en opnieuw inrichten besloten we er deze week een dagje uit te gaan en ook was er wat tegenslag, al viel de schade uiteindelijk gelukkig mee.

In de dierentuin van Murcia waren we nog niet geweest en dus moest het er deze week maar een keer van komen. Het heet Terra Natura Murcia en het park heeft ook nog een apart waterpark dat Aqua Natura heet. In Benidorm vindt je het andere Terra Natura park met ook weer een waterpark. Verschil tussen beide parken is voornamelijk dat men zich in Murcia vooral focust op de dieren die in Afrika en op het Iberisch schiereiland leven en in Benidorm zijn dat de continenten Amerika, Azië en Europa. De dierentuin in Murcia ligt op een berg aan de rand van de stad en vanaf het hoogste punt in het park heb je een mooi uitzicht over de stad. Bibi probeerde de neushoorns wakker te maken maar dat lukte haar niet.

Halverwege het park kwamen we een verzorgster tegen die een van de varkens aan het masseren was, hij/zij vond het heerlijk! De afstanden die je in het park aflegt zijn behoorlijk maar ondanks dat wilde Bibi niet in de kinderwagen. Op de foto hierboven zie je trouwens duidelijk hoe goed je over de stad uit kunt kijken.

Het weer was deze week, net als vorige week, niet heel erg geweldig en op de terugweg vanuit Murcia regent het af en toe flink. Uiteindelijk wordt het zelfs de hele avond niet meer droog en laat in de avond hoor ik ineens water op het plafond van de slaapkamer druppelen. Het lijkt in eerste instantie binnen wel droog te blijven maar de volgende morgen stroomt het water dan toch langs onze slaapkamermuur naar binnen. We balen flink want dit wil natuurlijk niemand en we hopen dan ook dat het gemakkelijk op te lossen is. Ik weet uit ervaring dat Spaanse huizen over het algemeen niet zo heel erg berekend zijn op langdurige regen en vrijwel iedereen hier wel een keertje met lekkage te maken heeft.

Ik vind al snel een mannetje die het dak wel even op wil en hij is er gelukkig al direct de volgende dag. Het blijkt gelukkig inderdaad maar een klein probleem te zijn, er is een dakpan doormidden gebroken en die veroorzaakt de hele lekkage. We vinden een stapel reserve dakpannen in de schuur en de nieuwe pan is al snel gelegd. Als de zon ’s middags weer schijnt wandelen we even door het dorp en springt Bibi er vrolijk op los in de enige plas die dan nog te vinden is.

We krijgen deze week onze eerste post in de brievenbus! We wonen aan het einde van een onverhard pad en ik wist eerlijk gezegd niet helemaal zeker of de postbode ons huis wel zou weten te vinden. Het is hem dus gelukt en misschien krijgen we wel meer van dit soort leuke post uit NL! Ramon, onze buurman, verbouwt verschillende soorten groente op zijn land en hij komt even wat langsbrengen. Superlief!

Volgende week belooft het weer gelukkig wat beter te gaan worden, halverwege de week krijgen we hulp van klussers uit NL voor de dingen die nog gedaan moeten worden in en rond ons huis en zo langzamerhand komt er dan een beetje schot in de to do lijst. Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.