Week 20 – 2024

Ik werkte deze week voor klanten in Nederland en we kookten weer in de buitenkeuken. Ik maakte een hele lekkere salade met kikkererwten en we hadden een feestje in Elche!

Bibi gaat binnenkort op schoolreis naar de dierentuin in Elche en de moeders van school bedachten dat het leuk zo zijn om voor alle kinderen een t-shirt met naam te laten bedrukken. Ze kozen ervoor om de naam op de rug van het shirt te laten drukken maar Bibi vindt het maar raar. Ze moet haar naam toch kunnen zien?

Ik föhnde mijn haar weer eens met mijn föhnborstel. Dat doe ik niet zo vaak want het kost veel tijd en de mooie slag in mijn haar verdwijnt ook altijd weer heel snel. Zo ook dit keer, de foto maakte ik toen ik net klaar was en een uur later was mijn haar gewoon weer recht, haha!

Er wordt weer een vuurtje gestookt op de BBQ in de buitenkeuken. We gebruiken de buitenkeuken best veel hier, we hebben er een pizzaoven, bbq, frituurpan, paellapan én gasfornuis.

Ik maak deze kikkererwtensalade voor bij de BBQ. Er gaan gekookte kikkererwten in, een rode ui, avocado, feta kaas, wat koriander en de rasp en wat sap van een citroen. (die ik natuurlijk in onze eigen tuin pluk.) De dressing maak ik van citroensap, wat olijfolie en tijm. Even husselen en klaar!

We maken deze week ook eindelijk tijd voor iets dat we allang hadden moeten doen. We hadden namelijk nog steeds geen digitale handtekening, vergelijkbaar met een DigiD in Nederland. Nu kun je dat hier online regelen maar ik krijg het niet voor elkaar en dus gaan we naar het gemeentehuis waar ze het ook voor ons kunnen doen. Het lukt zowaar in slechts een half uurtje tijd, en we kunnen vanaf nu dus inloggen op allerlei sites van de overheid om onze gegevens en belastingaanslagen in te zien….

Als ik Bibi vraag wat ze wil eten dan weet ik het antwoord eigenlijk al, pasta! Ik maak het iedere week wel een keer want ze is er dol op. Ik verstop er wel flink wat groente in, dankzij de staafmixer ziet ze er niks van terug.

Vrijdag hebben we een verjaardagsfeestje in Elche en wordt er voor ons gekookt. De paella is heerlijk en Bibi en Eddy dansen tot laat in de avond.

Zaterdagmorgen is er eerst vader-dochter overleg bij het zwembad. Die nog steeds redelijk koud is dus vandaar alleen de voetjes erin.

Zondag gaan we zwemmen bij Jerry en Moniek, hun zwembad is verwarmd en nu ongeveer 29 graden. Da’s beter.

Bumba doet ook mee en aan mijn gezicht kun je wel zien dat ik echt van zwemmen hou he?! We sluiten de zwemdag af met kip, frikandellen en patat. Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.