Week 20 -2023

Nu alle dozen zo’n beetje zijn uitgepakt is het hier weer een beetje rustiger geworden. Deze week kregen we visite en gebruikte ik voor het eerst de paellapan met brander die we cadeau kregen van Peter en Caroline, de oude bewoners van ons huis.

En bij de pan kregen we ook het recept van de Paella di Carolina, paella op z’n Valenciaans met een kleine aanpassing van Caroline zelf. Deze lust Eddy zelfs want er zit geen vis of konijn in maar alleen kip en chorizo. Omdat Eddy niet van doperwtjes houdt deed ik er gewoon sperziebonen door, ook lekker. Volgens Puri, onze buurvrouw, mogen we dit trouwens geen paella noemen, haha!

Dinsdag kregen we bezoek van Wim en Jeannet. Zij waren een week op vakantie in Torrevieja en we hadden in november al afgesproken elkaar hier in Spanje te zien. Er gezellig en leuk om even weer bij te kletsen en om ons nieuwe huis te kunnen laten zien. De middag vloog voorbij.

Bazarandia is een mega grote ‘Chinese’ winkel in Elche. Hier in Spanje vind je op bijna elke straathoek zo’n winkel maar deze is wel erg groot. Ik kocht er onder andere nieuwe spreien voor op de bedden in de grotwoning en ook de wc borstels moesten natuurlijk worden vervangen. Bibi hielp graag met het uitzoeken van de nieuwe.

De mercado de abastos in Aspe is iedere dag geopend en je vindt er allerlei verse en lekkere producten. We lopen er graag even doorheen en Bibi moet dan natuurlijk ook even de speeltuin net buiten de markt in.

Aspe is niet heel groot maar wel gezellig en gemoedelijk, erg leuk en Spaans dus.

Ik riep een paar maanden geleden dat ik in ieder geval graag bougainville in onze nieuwe tuin wilde en die wens kwam gewoon uit, kijk eens wat een kleur! Bij het opruimen en leeghalen van kasten kwam ik deze vintage kookboeken tegen, zo grappig om even doorheen te bladeren. Ik besluit ze niet weg te gooien maar nog even te bewaren.

Zaterdag komt er een mannetje voor het zwembad langs om ons nog even wat uit te leggen. Javier, onze buurman, deed dat al in het Spaans maar voor de duidelijkheid en volledigheid komt Martin nog even om dat nog even in het Belgisch toe te lichten. Nu weten we zeker dat we het goed doen. Zaterdag in de namiddag dienen de eerste flinke buien zich aan, net op het moment dat de was bijna droog is en we de deur uit moeten. Prima timing.

We werden namelijk uitgenodigd door David en Gine van het Kartonnen huis. Zij wonen in Aspe en misschien ken je hun verhaal want zij waren op tv te zien in ‘Ik Vertrek’. Hier kun je hun aflevering terug zien. Terwijl we bij hen op visite zijn barst het onweer los en binnen no time staan straten in de omgeving blank. Niet heel veel later lijkt het alsof er niets aan de hand was. Typisch Spanje.

Zondagmiddag brengen we wat tijd door in het park in Novelda en ontdekken we dat veel Spanjaarden dat ook doen en bovendien ook eten en drinken meenemen om er te barbecueën. Echt grappig die grill huisjes!

Volgende week hopen we weer wat klusjes in en rond het huis te kunnen doen, we houden je op de hoogte!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.