Week 2 -2023

De week waarin we voor onze hypotheek weer een afspraak bij de Spaanse bank hadden en een bezoekje brachten aan een oude bekende van Eddy.

Ik begin de week met een kop koffie op het balkon, terwijl de zon opkomt liggen Eddy en Bibi nog heerlijk te slapen en geniet ik nog even van de rust.

Maandag rijden we naar Javea waar Eddy heeft afgesproken met een oude bekende. Het is zijn tennistrainer van vroeger, Bert-Jan en zijn echtgenote overwinteren een paar maanden in het Spaanse huis van vrienden. Bibi is onmiddellijk dikke vriendjes met de hond des huizes, we houden ze natuurlijk in de gaten maar het beestje vindt werkelijk alles goed. We hebben een ontzettend gezellige middag!

Dinsdag hebben we weer een afspraak bij de bank voor de hypotheek die we aangevraagd hebben. Het duurde even, we moesten heel veel geduld hebben maar het lijkt erop dat het nu toch gaat lukken. Met de toezegging dat we de gevraagde hypotheek kunnen krijgen verlaten we blij en opgelucht de bank. Zouden we dan nu toch echt binnen korte tijd naar ons nieuwe huis kunnen verhuizen? Volgende stap is nu het tekenen van het voorlopig koopcontract en onze aankoopmakelaar verwacht dat we dit begin volgende week kunnen doen. Als we na onze afspraak thuiskomen ploft Bibi neer in haar stoel, afspraken bij de bank zijn doodvermoeiend!

Ik ben inmiddels wat eten betreft al helemaal ingeburgerd want de tortilla de patatas staat hier regelmatig op het menu. Met een beetje zout erover en wat aioli ernaast om het nog wat lekkerder te maken.

De avocado is hier erg voordelig en die koop ik dus ook regelmatig. Op een broodje met ei, nom nom! We ploffen hier ook regelmatig op een terrasje neer om een broodje of wat tapas te eten en over het algemeen is het uit eten gaan hier ook net wat voordeliger in NL. Krijg je al zin om te komen overwinteren?

Terwijl ik nog op een terrasje zat te genieten zaten deze 2 op een muurtje aan de overkant. Bibi kan nog niet zo lang stilzitten, dit tafereeltje duurde dus ook niet zo lang.

Zaterdag gingen we op bezoek in Crevillente en Sjors mocht mee. Voor wie Sjors een beetje kent is dit een hele bijzondere foto omdat Sjors absoluut geen sociale hond is. Durft een andere hond in zijn buurt te komen dan betekent dat altijd veel geblaf van zijn kant. Bij Basje is dat blijkbaar anders, ze liggen op een bepaald moment zelfs vlak naast elkaar in hun mandje!

Dat was ‘m weer, dit keer een kort overzicht want ik maakte weer veel te weinig foto’s deze week. Graag tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.