Week 19 – 2023

De eerste hele week in ons nieuwe huis was een week waarin we vooral veel schoonmaken, dozen uitpakken en wennen aan onze nieuwe woonplaats.

De voorspelling is dat het weer deze week gaat omslaan en er eindelijk weer eens regen gaat vallen. Wij zien natuurlijk liever de zon maar aan onze fruitbomen te zien weet ik zeker dat zij er blij mee zullen zijn. Aan het begin van de week worden we nog gewoon wakker met het zonnetje dat door ons slaapkamerraam naar binnen schijnt. Op weg naar ons huis rij je altijd langs de bodega, hier wordt de lokale wijn geproduceerd en verkocht en overal om ons heen zie je dan ook wijngaarden. Het pand ziet er aan de buitenkant niet echt aantrekkelijk uit maar eenmaal binnen is dat heel anders, de winkel van de bodega is een walhalla voor wijnliefhebbers.

In onze buitenkeuken beschikken we onder andere over een steenoven. Erik is er nog tot donderdag en wil deze oven graag proberen en ik beloof de ingrediënten te halen. De bodems maak ik zelf met bloem, baking powder, olijfolie en wat zout en Erik zorgt ondertussen voor het opstoken van de oven. Dit duurt een paar uur maar de pizza’s zijn dan ook super lekker!

Onder toeziend oog van onze buurman Javier. Hij loopt op krukken omdat hij pas een nieuwe heup gekregen heeft. Uiteindelijk komen er flink wat pizza’s uit de oven en ontdekken we dat we eigenlijk nog even een andere, wat lichtere pizzaschep aan moeten schaffen want de schep die we nu hebben is te kort en te zwaar voor mij. Het vuur in de oven bevindt zich vooral aan één kant in de oven en dat betekent dat je de pizza regelmatig moet draaien en dan is een lichte schep wel handig.

Tijdens het opruimen besluit Bibi in de kast te kruipen en heeft ze de grootste lol.

Aan het einde van de week dienen zich dan de beloofde buien aan. Erik is inmiddels terug naar Nederland gevlogen en de eerste dagen met ons drietjes breken aan. Het rommelt flink in de lucht en er komt een flinke plens water naar beneden. Wij controleren natuurlijk direct of het hele huis waterdicht is en behalve een klein beetje water in de serre van ons eigen huis vinden we nergens plassen water. Gelukkig maar.

Zondag gaan we op ontdekkingstocht in onze omgeving en rijden we onder andere naar het dorp Algueña. De streek is ook bekend vanwege het vele marmer dat hier gewonnen wordt en dat zie je hier heel duidelijk. De ‘bergen’ om ons heen zijn werkelijk schitterend.

En dan zit de week er alweer op. Bibi en Eddy oefenen nog even op de tennisbaan waar Eddy straks ook lessen aan onze gasten gaat geven en zondagmiddag eten we lekker Amerikaans bij een tentje in El Alted, vlakbij het vliegveld. Ik mocht kiezen omdat het moederdag was, haha!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.