Week 18 -2024

De zon was deze week even op vakantie…naar Nederland! Bibi ging weer naar de kunstklas en er was een foodtruck festival in Elche. Kijk je mee?

In Nederland was het vorige week heerlijk weer terwijl het hier koud en af en toe flink regenachtig was. De zon was dus duidelijk even op vakantie naar NL. Wat ons betreft geen probleem maar voor de gasten die deze week in de casita en cueva verbleven vond ik het wel een beetje jammer.

Door de kou kreeg ik zin in soep. Het werd in eerste instantie groentesoep waar ik uiteindelijk nog kokosmelk, kerrie, kurkuma en gember door deed waardoor het meer een Oosters soepje werd.

Meet Tompoesie, de rode kater die iedere dag een stukje worst komt halen. Ik weet niet helemaal zeker of hij een huisje heeft maar geef hem desondanks toch maar wat te eten en te drinken. Hij is erg schuw maar ik merk dat hij steeds dichterbij durft te komen.

Ik kijk naar een docu op Netflix, hack your health, the secrets of your gut en al direct aan het begin komt het verhaal me bekend voor. Blijk ik dit boek al een paar jaar in mijn bezit te hebben, was destijds al een hype.

We hebben deze week gasten in de cueva én casita en één van hen is zo dapper om een duik in het zwembad te nemen. De temperatuur van het water is op dit moment net 20 graden dus wat mij betreft echt nog te koud om te zwemmen. Vanaf een graad of 24 is het te doen dus het zonnetje moet het water nog even verder verwarmen.

Woensdag gaan Moniek en ik met Levine en Bibi naar de kunstklas, georganiseerd door een lieve Engelse dame hier in het dorp. De opkomst is deze week niet zo groot maar de meisjes vinden het geweldig en maken een mooie vis.

Bibi vraagt regelmatig of we naar ‘het hek’ gaan en ze bedoelt daarmee eigenlijk het vliegveld. Ze vindt het geweldig om de vliegtuigen ze zien landen en vertrekken.

Terwijl we langs de landingsbaan staan zie ik achter het vliegveld, op zee, een groot cruiseschip voorbijgaan. Mooi om te zien!

Vrijdagavond gaan we in Elche naar het Foodtruck festival en we eindigen bij de Argentijn. Als we aankomen is het nog lekker rustig want er is natuurlijk geen Spanjaard die om 7 uur ’s avonds een warme maaltijd eet.

Later op de avond wordt het steeds drukker en is er live muziek, erg gezellig!

Zaterdag komen Dennis en Simone en hun dochters bbqen, gezellig! Bibi vermaakt zich prima met de meiden en de mannen regelen het vlees. Omdat alles verder al voorbereid is hoef ik dus alleen maar van mijn drankje te genieten, top!

Hier in Spanje hebben vrijwel alle woningen tralies voor de ramen en dat heeft te maken met het feit dat men in de zomer de ramen altijd open wil kunnen zetten, ook als men niet thuis is. Zo kunnen er geen ongewenste gasten naar binnen komen. Wij vinden het maar raar want hoe kun je dan bijvoorbeeld nog naar buiten bij brand als dat via de voor- of achterdeur niet meer lukt? Bij ons is er voor het huis ook nog eens een serre gebouwd waardoor die tralies zich nu binnen bevinden, eigenlijk zijn ze dus overbodig geworden. Bibi speelt graag winkeltje in de raamopening, haha!

Zaterdag, als de visite vertrokken is en Bibi lekker in bed ligt, geniet ik nog even van de laatste zonnestralen op het terras. Life is good alhoewel ik de kinderen in Nederland erg mis en niet kan wachten om ze weer te zien!

Zondag stappen we in de auto om naar San Javier te rijden. Toen we de eerste maanden hier in het appartement aan de kust woonden gingen we hier regelmatig naar het strand en zagen we de patrulla aguila regelmatig vliegen tijdens hun oefeningen. In San Javier bevindt zich namelijk een vliegbasis en de patrulla aguila is het aerobatic team van de Spaanse luchtmacht. Dit weekend is er een vliegshow waar verschillende stuntteams aan meedoen en de show is vanaf alle stranden rond het Mar Menor te zien. We hebben een leuke middag en kijken onze ogen uit.

Verdrietig is wel dat we een paar uur na de show het bericht lezen over het overlijden van één van de deelnemende piloten, zijn toestel kwam op weg terug naar huis in botsing met een vogel en de piloot overleefde het ongeluk helaas niet…

Tot volgende week.

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.