Week 18 – 2023

Deze week was een hele bijzondere maar ook een beetje een rare week. Ik vergat door alle drukte veel foto’s te maken dus het overzicht begint pas bij woensdag…

Maandag en dinsdag was ik vooral bezig met het inpakken van de laatste verhuisdozen en koffers en met het schoonmaken van het appartement. Woensdagmiddag reden we naar het vliegveld om Erik, vriend van Eddy, op te halen want hij komt ons de eerste dagen rondom de verhuizing helpen. We rijden van het vliegveld direct even door naar het huis om er alvast wat spullen achter te laten, de huidige eigenaren hebben ons toestemming gegeven om een dag voor de overdracht al het een en ander te verhuizen. We willen er morgen ook al direct blijven slapen en op deze manier kunnen we dat alvast regelen, super fijn.

Donderdagmorgen is de spannendste ochtend van de week, we moeten eerst naar de bank om nog wat papierwerk rondom de hypotheek te ondertekenen en ook moeten we onze handtekeningen zetten voor de cheque die de verkoper bij de notaris overgedragen krijgt. Een huis kopen gaat hier in Spanje echt anders dan we in Nederland gewend zijn. De notaris heeft bijvoorbeeld geen derdenrekening waarop de aankoopsom van het huis gestort kan worden en daarom werkt men hier met bankcheques. De meneer van de bank komt bij de notaris langs met de cheque die wij net hebben ondertekend en die krijgt de verkoper na het tekenen van alle aktes weer van de notaris. De overdracht bij de notaris duurt best een tijdje omdat er op het laatste moment nog van alles in de aktes gewijzigd blijkt te moeten worden en ook moet Cristel, onze advocaat, een en ander voor ons vertalen zodat we goed begrijpen wat er allemaal in de aktes staat. Onze afspraak bij de notaris was om 11 uur en om 1 uur staan we pas weer buiten met de sleutels van het huis in handen. Het is echt, we hebben een nieuw huis!!

Aangekomen in La Romana begint de drukte direct, Eddy rijdt met Erik nog een keer naar Campoamor om onze spullen uit het appartement te halen en ook John en Jeanette rijden mee zodat we alles in één keer kunnen verhuizen. We werden door de oud eigenaren van het huis al eerder voorgesteld aan onze buurman Javier en hij helpt Eddy en Erik alvast met het bestellen van hout. Dat zijn de mannen nodig voor de verbouwing van de overkapping bij het zwembad en dat is ook gelijk de grootste klus die op de planning staat. Verder is het in en rondom het huis vooral een kwestie van opruimen en schoonmaken. Het is hier in Spanje overigens heel normaal om bij de koop van een huis ook de inboedel over te nemen en in ons geval is het zo dat we de meeste dingen in het huis ook gewoon kunnen hergebruiken dus dat is mooi meegenomen. Van John en Jeanette weet ik dat er destijds alleen maar allemaal oude meuk in het huis stond dat ook nog eens heel vies en versleten was en dan heb je er natuurlijk niet zoveel aan.

De daaropvolgende dagen zijn we ook nog steeds heel druk en doet Eddy er alles aan om het zwembad zo snel mogelijk schoon te krijgen zodat we kunnen zwemmen. Dat lukt zoals je ziet want al snel nemen de mannen regelmatig een verkoelende duik en is Bibi ook heel blij met haar eigen grote zwembad. Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.