Week 16 – 2024

De zon scheen en het regende, verder was het een rustige week. Stilte voor de storm?

Maandag was ik nog even druk met het halen van een deadline en toen ik alle schrijfopdrachten ingeleverd had kon ik weer rustig ademhalen. Dinsdag volgde ik een online masterclass van Yasmine Esser, erg leuk en informatief!

Dinsdag was ook een bloedhete dag trouwens. Ons zwembad is op dit moment 20 graden celcius, voor ons te koud om in te zwemmen en daarom zette ik het babybadje er maar naast voor Bibi. Lekker poedelen in een klein laagje water.

Woensdag gingen we met Moniek en Levine naar Art Class hier in het dorp, een uurtje knutselen voor de kleinsten. Hartstikke leuk en Bibi is maar wat trots op het eindresultaat!

Donderdag had Bibi weer een kinderfeestje en dit keer begon het om 5 uur. Wij waren er om half 6 en toch nog één van de eerste gasten, de timing blijft wennen hier in Spanje. Bijzonder is voor ons ook wel weer dat het feestje pas om 9 uur afgelopen was, een tijdstip waarop de peuters in Nederland echt allemaal al op één oor liggen.

Bibi lag pas om 10 uur in bed maar stond vrijdagmorgen weer helemaal fris en fruitig op om naar school te gaan. Dankzij de siësta die ze donderdagmiddag gedurende 3 uur deed hoor, anders was dit niet gelukt. Het weer was iets minder fris en fruitig want het regende. We konden door de laaghangende wolken zelfs de bergen aan de andere kant van het dorp niet meer zien.

Vrijdag gingen we lunchen bij City Wok in Elche. Waren we nog nooit geweest en we vonden het voor herhaling vatbaar, veel keuze qua eten en buffet dus we konden pakken wat we wilden. Toen we rond één uur kwamen was het restaurant nog vrijwel leeg maar een uur later zat het behoorlijk vol, een aanrader.

Daarna reden we door naar Torrellano. Elche is van oudsher een stad waar veel schoenen geproduceerd worden en op het industrieterrein van Torrellano zijn een aantal grote schoenenoutlets te vinden. Waaronder die van Yokono, een Spaans merk dat een beetje doet denken aan Birkenstock. Aangezien ik groot fan van Birkies ben en mijn oude nu echt aan vervanging toe waren besloot ik Yokono eens te proberen. Ik kocht maar liefst 3 paar dus als het goed is kan ik weer een flinke tijd vooruit. De zwarte slippers op de laatste foto mochten onder andere mee naar huis.

Zondag waren we weer in Elche te vinden, het was druk in het centrum want er bleek een boekenmarkt te zijn. Ff rondgesnuffeld natuurlijk.

Daarna brunchen bij 100 Montaditos. De klok had nog geen twaalf uur geslagen maar ik had toch al een biertje te pakken. Net als heel veel mensen op het terras. Voor de prijs hoefde ik het niet te laten, het biertje kostte ons € 1,50 terwijl voor het glas Nestea van Bibi maar liefst € 2,- afgerekend moest worden. Op woensdag en zondag eet je hier broodjes voor een euro per stuk en de kaasballetjes die je op de foto ziet zijn ook superlekker!

Na de brunch het park nog even in om de duiven te voeren en even te spelen. Fun for everyone zoals je ziet.

Zondagmiddag kregen we visite van de opa en oma van Jeffrey en Romy die weer een paar weken in Spanje zijn. Kijk Bibi blij zijn met haar oranje jurk en kroon, ze is helemaal klaar voor het grote oranjefeest dat hier zaterdag in Benijofar georganiseerd gaat worden! Tot volgende week, fijne Koningsdag alvast!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.