Week 16 – 2023

Na lang wachten is het eindelijk zover, we kregen deze week nieuws over wanneer we de sleutel van ons nieuwe huis in ontvangst mogen nemen!

Maandag doen we even wat boodschappen in San Javier, er is daar een winkelcentrum met niet alleen een Mercadona maar ook een Rossmann, een van oorsprong Duitse drogist. Ze timmeren hier in Spanje ook lekker aan de weg want er komen steeds meer filialen bij. Voor Bibi kopen we er een nieuwe drinkbeker, helaas is deze inmiddels ook alweer in de vuilnisbak beland want hij was dan wel van plastic maar kon toch niet tegen een stootje.

Maandagmiddag wandelen we even naar de tennisbaan en op de terugweg kom ik deze prachtige paradijsvogelbloemen tegen.

Dinsdagmiddag belanden we spontaan op een terras in Torrevieja waar we een heel bord rare visjes voorgeschoteld krijgen. Ik ben niet echt een visliefhebber en van inktvis al helemaal niet maar ik besluit toch alles te proeven. Conclusie: de inktvis mag van mij in zee blijven maar de gefrituurde sardientjes en spiering (dat zijn die hele kleine) smaken helemaal prima.

Woensdag hebben we een afspraak met de verkopers van het huis in La Romana. We nemen de hele inventaris die zij achtergelaten hebben over en lopen samen de lijst even door. Ook krijgen we alvast uitleg over de water- en electriciteitsvoorziening in en rondom het huis. De overdracht bij de notaris staat inmiddels gepland, ergens in de 1e week van mei. Tenminste, als alles goed gaat want we wachten nog op een document van de gemeente en de verwachting is dat deze er eind volgende week is. Dat betekent dat we in het appartement in Campoamor, waar we nu wonen, alvast kunnen beginnen met het inpakken van de verhuisdozen. Yes!

Donderdag speelt Bibi weer een paar uurtjes in het ‘kindercafeetje’. Ik lees eindelijk de laatste bladzijden van het boek dat ik bij vertrek uit Nederland cadeau kreeg. Hou je van ‘Ik vertrek’ en ‘Het roer om’ verhalen dan is dit een aanrader.

Vrijdag zijn we in Crevillente uitgenodigd voor een fincawarming. Eigenlijk dus een housewarming maar finca is in dit geval toepasselijker. Joaquin kookt buiten een megapan vol super lekkere paella en een klein groepje Spaanse mannen zorgt voor muzikale gezelligheid. We genieten en Bibi klapt en danst gewoon lekker mee. Me encanta.

Zondag zijn we alweer in Crevillente maar dan bij John en Jeanette. De temperatuur loopt hier in Spanje al aardig op en het belooft de komende dagen nog warmer te worden. Ik zoek de schaduw op terwijl Bibi het liefst de hele middag in de buurt van het zwembad zou willen zijn. Ze mag er uiteindelijk zelfs even met de voetjes in.

En daar blijft het niet bij, want het wordt al snel de eerste zwempartij van het jaar. Het water in het zwembad is nog iets aan de frisse kant maar prima te doen. We rijden pas tegen zonsondergang weer richting huis, op naar een nieuwe warme week. Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.