Week 15 -2023

Terwijl de paasvakantie hier in Spanje in volle gang is genieten ook wij nog van een rustige week. Een week waarin het al flink warm werd en we dus weer best veel tijd op het strand doorbrachten.

Maandag reden we naar Santa Pola voor de middeleeuwse markt rond het fort. Het was er erg gezellig en al vroeg redelijk druk. We onvluchtten de drukte heel even om een kaarsje te branden in de kerk.

Ik ontdek dat ze bij Mercadona een aantal parfums verkopen die verdacht veel lijken op luxe merken. Deze is bijvoorbeeld bijna hetzelfde als Libre van Yves Saint Laurent. Ik heb ‘m inmiddels even uitgeprobeerd en hij blijft zelfs best lang ruiken maar niet zo lang en intens als de echte.

Mijn ontbijt/lunch bestaat tegenwoordig vaak uit een tostada met kaas en tomaat, typisch Spaans dus ook wat dat betreft raak ik al lekker ingeburgerd.

Dinsdag is het nog niet zo heel erg warm en maken we aan het einde van de middag even een lekkere wandeling in Torre de la Horradada. Het strand ziet er ontzettend leuk uit hier, er is een strandtent die open is dus we besluiten de volgende dag terug te gaan voor een stranddag. In onze eigen gemeente, Orihuela, zijn de strandtenten allemaal nog gesloten of niet weer opgebouwd vanwege gedoe met de vergunningen, zo blijkt. Wij vinden het onvoorstelbaar dat de gemeente er niet wat vaart achter zet want nu trekken veel mensen naar andere stranden in andere gemeentes waar wel horeca en toiletten te vinden zijn.

Woensdag tikt de thermometer bijna 30 graden aan en zitten we dus lekker op het strand. In de schaduw van de bomen langs de rand vermaakt Bibi zich de hele middag met haar emmertje en schep.

Waar ik me vanmiddag best aan erger is het gedrag van sommige mensen. Ik ben van nature (denk ik) geen zeikerd maar dit vind ik zo raar. Zie je op de foto het lint met daarnaast het bordje dat ‘verboden te betreden’ betekent? (dat snap je zelfs als je geen Spaans spreekt) Deze ouder trekt zich er niets van aan en laat haar kind gewoon op de berg zand spelen terwijl ze zelf lekker achter het lint gaat zitten. Even later zie ik nog meer ouders hun kinderen toestemming geven om er te gaan spelen. Why? Het lint en de bordjes zijn er toch niet voor niets? Of ben ik nu toch een zeikerd?

Tot 23 april a.s. koop je bij ICI Paris XL je favoriete mascara met maar liefst 35% korting en dat scheelt flink. Mijn favorieten zie je hierboven, de eerste is de High Impact mascara van Clinique en de tweede de Hypnôse Drama van Lancôme.

Beide mascara’s geven mijn wimpers precies genoeg volume na slechts 1 keer aanbrengen, klonteren niet en blijven de hele dag perfect zitten.

Zaterdag zijn we alweer op het strand te vinden. ’s morgens gaan we al even naar het strand bij ons in de buurt waar Bibi ontdekt dat spelen met zand én water nog veel leuker is dan met zand alleen. Onze bedoeling was om haar daarna eerst een dutje te laten doen voordat we ’s middags naar het volgende strand gaan maar daar had ze geen zin in. Het gevolg was dus dat ze ’s middags helemaal kaduuk was en gewoon op schoot in slaap viel. Schattig.

Zondag maken we een wandeling vanaf het strand bij La Zenia naar Cala Capitan. Ik dacht een lekker stukje te lopen maar toen we vanaf La Zenia de bocht om liepen zagen we het volgende strand, Cala Capitan, al liggen en bleek het een hele korte wandeling te zijn. Achteraf maar goed ook want Bibi had er totaal geen zin in en we waren dus snel weer thuis. Waar ze me vervolgens wel heel graag wilde helpen met het bakken van de pannenkoeken. Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.