Week 14 -2024

Het was de week van Pasen, de week waarin Bibi nog vakantie had en we veel tijd hadden om samen leuke dingen te doen. En dat deden we dus ook.

Maandag kwamen Jerry en Moniek met Levine langs om paaseieren te zoeken. De meisjes vonden het spelletje helemaal geweldig, toen ze alle eieren gevonden hadden hebben we ze daarom nog een keertje voor ze verstopt.

Toen de dames er klaar mee waren staken we de BBQ aan. We zijn zo blij met onze buitenkeuken want het heeft dus een barbecue, pizzaoven én een gasfornuis en in principe kan ik dus altijd buiten koken.

Ik heb deze week ook weer een deadline die gehaald moet worden en in het begin van de week zit ik ’s morgens dus als een malle te schrijven.

Onze citroenboom blijft maar citroenen produceren, we voorzien inmiddels de hele buurt van verse vruchten.

Boodschappen doen Eddy en ik altijd gezellig samen. Met een boodschappenbriefje lukt het om niet teveel onnodige dingen te kopen maar zoals je ziet ligt er nu toch wel veel lekkers in de wagen. De boodschappen zijn hier trouwens de laatste maanden ook steeds duurder geworden. Mijn favoriete koffie is ineens 60 cent per pak duurder en betaalde ik vorig jaar voor een liter olijfolie nog 6 euro, dezelfde fles kost nu maar liefst 10 euro! Een pakje margarine om in te bakken was hier altijd al prijzig trouwens, daarvoor betaal ik hier 2 euro.

Het zwembad onderhouden is de taak van Eddy, ik heb er hier in huis al genoeg. Nu heeft hij het zwembad de hele winter redelijk bijgehouden maar nu is het tijd om hem weer helemaal picobello in orde te maken want het warme weer is in aantocht! Helaas loopt de temperatuur nog niet zo heel hard op, we hebben geen verwarming en as we speak is de watertemperatuur nog maar 15 graden. Brrrr.

Het is lang geleden dat we in La Zenia waren, het grote winkelcentrum hier aan de kust. Toen we nog in Campoamor woonden was het maar 10 minuutjes rijden en toen kwamen we er dus best vaak. Deze week gaan we er weer even shoppen en eten, Bibi is aan een paar nieuwe schoenen toe.

Sinds ze uit de luiers is zijn alle toiletten trouwens reuze interessant en moeten ze ook allemaal getest worden. De toiletten in La Zenia zijn pas vernieuwd en zien er echt prachtig uit! Er zijn zelfs speciale kindertoiletjes inclusief lage wastafeltjes gekomen, goed geregeld.

Jaren geleden ben ik een keer in Guadalest geweest en in mijn herinnering was het prachtig en dus de moeite waard om nog een keer te bezoeken. Onze gasten vragen ons regelmatig naar leuke uitjes in de buurt en dan moet je ze zelf ook getest hebben toch? Goede reden dus om in de auto te stappen.

We rijden de route ernaartoe vanaf Alcoy door de bergen en het is een prachtige rit, slingerend en steeds hoger en hoger. Onderweg veel wielrenners en andere toeristen en in het dorp zelf is het vaak best druk. We vinden een laatste parkeerplekje en wandelen met Bibi het laatste stuk omhoog. Het uitzicht vanuit het dorp op het stuwmeer beneden is nog altijd even mooi.

We wandelen wat rond en eten en drinken nog wat in een gezellig restaurantje met heel vriendelijk personeel en rijden daarna door naar Callosa d’en Sarrià voor de volgende bezienswaardigheid.

Naar de Fonts d’Algar, prachtige watervallen waar je kunt zwemmen en klimmen en klauteren. Ook wel weer ontzettend toeristisch maar in combi met een bezoek aan het bergdorp Guadalest best de moeite waard.

Zaterdag en zondag doen we lekker rustig aan. Zaterdag zwemmen we bij Jerry en Moniek want hun zwembad is verwarmd en dus aangenamer dan de onze, haha! Zondag gaan we naar het strand want Bibi wil heel graag vliegeren. We eten een ijsje en Bibi speelt nog even in de speeltuin en zo kabbelt het weekend rustig voorbij.

Nu zou je denken dat ze afgelopen maandag gewoon weer naar school zou moeten omdat de vakantie voorbij is he? Nou niet dus, maandag is wederom een feestdag hier en iedereen is nog een extra dag vrij…wonen en leven in Spanje is echt zo gek nog niet hoor! Tot volgende week.

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.