Week 14 – 2023

We ontdekten deze week weer een beetje meer van onze toekomstige woonomgeving en vierden, net als de Spanjaarden, Semana Santa. Kijk maar mee.

Maandag hadden we een lunchafspraak en at ik een gebakken banaan gevuld met kip en rundvlees, mais, bonen en kaas bij Beach Bar in San Pedro del Pinatar. Verrassend lekker kan ik je vertellen. Wat voor mij ook verrassend was is dat ik hier bij Mercadona, mijn favo Spaanse supermarkt, gewoon dulce de leche vond. Als mijn twee oudsten naar Spanje komen moet ik dit dus voor ze in huis halen want ze zijn gek op Bebogeen, dat er wel wat op lijkt.

Dinsdag hebben we een afspraak in La Romana dus zijn we al vroeg op pad. Onderweg komen we een luchtballon tegen, die zag ik hier nog niet zo vaak. Nu we er toch zijn besluiten we ons toekomstige dorp maar eens wat verder te voet te verkennen en we beginnen in de hoofdstraat, Calle Mayor.

Vervolgens lopen we langs de kerk en ontdekken we even later de markthal waar we straks op woensdag en zaterdag inkopen kunnen doen.

We hebben de rest van het dorp redelijk snel gezien en rijden door naar Novelda. Daar bezoeken we Santuario de Santa María Magdalena, ook wel de kleine Sagrada Familia genoemd omdat deze kerk wel een beetje lijkt op de grote die in Barcelona te vinden is. Ik ontdek dat het gebouw is ontworpen door Jose Sala Sala, een voormalig leerling van architect Antonio Gaudi dus dat deze kerk op zijn ontwerp in Barcelona lijkt is niet zo raar. Bibi poseert graag even voor me bij dit bijzondere bouwwerk.

Halverwege de week wordt het steeds drukker in ons appartementencomplex en de andere gebouwen om ons heen. Hier aan de kust zijn veel van de huizen vakantiehuizen van Spanjaarden en zij zijn hier dus ook alleen in vakanties en weekenden. Deze week, op woensdag, begint hier de Paasvakantie en vieren de Spanjaarden Semana Santa, de heilige week. De hele week zijn er overal, ’s morgens en ’s avonds processies te zien en wij rijden vrijdagavond even naar Torrevieja om de langste van die week te bekijken. Indrukwekkend hoe mannen én vrouwen loodzware beelden op hun schouders door de stad dragen. De puntmutsen die je op de middelste foto ziet hebben trouwens niets met de kkk te maken, hier wordt uitgelegd waarom ze gedragen worden.

Zaterdag gaan we even met Bibi naar haar favoriete café, het Side Street Café in La Zenia. Ze kan er heerlijk spelen in de grote speelhoek en wij eten er een lekker broodje. Na anderhalf uur spelen moet ze wel even uitrusten, haha!

Zondag is het eerste Paasdag en dus zoeken we, net als heel veel Spanjaarden, een plekje in het bos om te picknicken. Als we aankomen is het nog redelijk rustig maar een uur later is er bijna geen leeg plekje meer te vinden, zo grappig om te zien! Hele families sjouwen koelboxen vol eten en drinken en grote tafels en stoelen voor iedereen het bos in en dat doen ze overigens niet alleen met Pasen. Spanjaarden zijn sowieso gek op picknicken en doen dit gewoon het hele jaar door, vooral op zondag en dan het liefst met de hele familie. Heerlijk toch?

Op het gebied van ons huis staan we even in de wachtstand, de bank wacht op documenten die van de gemeente moeten komen en zo lang die er nog niet zijn kunnen we nog niet naar de notaris om te tekenen. Omdat het hier nu Paasvakantie is verwachten we niet dat er binnen nu en een week nieuws zal zijn, nog even geduld dus!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.