Week 14 – 2019

Ik maakte deze week plannen voor een moestuin. Ik wilde al een hele tijd graag een moestuin aan gaan leggen en nu gaat het echt gebeuren. Afgelopen weekend heb ik al een stuk gras omgespit en om een en ander goed te kunnen laten groeien schijnt een goede verdeling in de moestuin belangrijk te zijn. Deze wijsheid vond ik op deze website.

Af en toe komt er bij ons toch een AVG-tje op tafel. Ik kies er tegenwoordig best vaak voor om geen vlees te eten en in plaats daarvan neem ik een vega burger. Deze is van Aldi en is gevuld met kaas en brocolli.

Woensdagavond ga ik weer eens met mijn vader op stap. Ons FC Emmen voetbalt vanavond tegen Ajax. De einduitslag was behoorlijk, in het voordeel van Ajax natuurlijk. Ondanks dat hebben we een leuke avond.

Ik kwam Casey Neistat weer eens tegen op Youtube. Jammer dat hij niet meer dagelijks vlogt!

Mooie luchten onderweg naar huis.

Vrijdagavond staat er een Dames over de Kook avond gepland. Dit keer staat de Franse keuken centraal en mag ik een soep maken. Kun jij al raden welk recept dit gaat worden?

Bij de gastvrouw thuis wacht ons een gezellig gedekte tafel. We spreken ongeveer 4x per jaar af en telkens bij een van ons thuis. De gastvrouw bepaalt vervolgens het thema en verdeelt de gangen. Zelf maakt ze het hoofdgerecht.

Gang 1, een flink gevulde portobello.

Met daarna mijn creatie…mosterdsoep!

Tussendoor een glaasje sorbetijs. Om de smaakpapillen te neutraliseren.

Het hoofdgerecht, een Franse bonenschotel.

En toen de finale, tarte au citron! De bakster ervan had nog even wat stress omdat ze dacht dat de taart niet helemaal gelukt zou zijn maar hij smaakt in ieder geval heerlijk!

Zaterdag is uiteindelijk een heel luie dag. Ik Netflix er flink op los en ondertussen snoep ik van deze. Mijn favoriete snoepjes.

Zondag ga ik opnieuw met mijn vader op pad. Vandaag zien we de wedstrijd van FC Emmen tegen SC Heerenveen en de einduitslag stemt ons vrolijk. Hup Emmen!

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.