Week 13 – 2024

Deze week was een gezellige week want we kregen weer bezoek uit Nederland! Verder was ik ’s morgens druk met schrijfwerk, had Bibi een feestje van school en deden we inkopen. Kijk je weer mee naar mijn week?

Ik verf mijn haar al jaren altijd in dezelfde kleur en de verf die ik altijd gebruikte kan ik hier in Spanje niet kopen. Ik ging naar een kapperswinkel in Elche en de mevrouw die me hielp adviseerde me deze verf. Ik kijk een beetje zuur op de foto maar ben wel heel blij met het eindresultaat! Eddy deed deze week ook ff wat inkopen voor onze ‘honesty bar’ zodat onze gasten die deze week komen ook weer lekker een drankje kunnen pakken.

Het is deze week Semana Santa in Spanje, de week van Palmpasen tot Pasen waarin bijna iedereen vrij is en het dus overal vrij druk is. Bibi ging nog tot woensdag naar school en was vanaf witte donderdag vrij en deze hele week ook nog. Maandag 8 april is hier in de regio weer een feestdag dus hoeft ze ook dan niet naar school. Woensdagmorgen luiden ze op school de vakantie in met een speelmorgen in de speeltuin en papa’s en mama’s zijn gevraagd om ook te komen zodat we samen een oogje in het zeil kunnen houden. De juffen hebben drinken en wat lekkers meegenomen, gezellig!

De kaaskeuze is hier reuze zoals je ziet. Wel zijn ze hier ook gek op Hollandse oude kaas en die is dus bijna altijd op.

Mieke en Lieuwke zijn deze hele week bij ons op bezoek en donderdag gaan we samen een middag naar Alicante. We wandelen, drinken, kletsen en eten en voor we het in de gaten hebben is de dag alweer om. Vrijdag vertrekken ze weer en is het ineens weer rustig in Casa la Rambla. Of toch niet…

Niet dus want we zitten dit weekend ineens vol met gasten. Een Deens gezin heeft een nacht in de grotwoning geboekt, een Frans stel komt een paar nachten in de Casita logeren en ook komt er nog een gezelschap uit Urugay die graag in de grotwoning wilden overnachten. Gezelligheid!

Ik lanceerde deze week ook het Womans Weekend, het weekend dat ik al heel lang graag een keertje wil gaan organiseren en nu gaat het er eindelijk komen! Ik heb zowel de cueva als de casita in het weekend van 6 september gereserveerd voor max. 4 dames en een leuk programma samengesteld waarin het vooral draait om tijd voor jezelf, gezelligheid, af en toe actief bezig zijn én lekker eten en drinken. In plaats van yoga gaan we lekker aan de wandel, kletsen we als we daar zin in hebben en zijn we stil als dat even nodig is. Is jouw agenda nog leeg in dat weekend in september en lijkt het je heerlijk om er even in je eentje of met vriendinnen op uit te gaan? Check dan snel de website! www.casalarambla.com/womansweekend/

Tussen het schoonmaken en bedden opmaken door vinden we nog even tijd om te lunchen bij Victor, wat je hier ziet is zijn heerlijke queso frito, gefrituurde kaas met wat marmelade.

Bibi bereidt zich thuis al voor op Pasen en verft de eieren die we later gaan verstoppen. In het weekend krijgt ze haar ‘babi’ altijd mee naar huis, het schort dat ze op school draagt tijdens het eten en knutselen, en dat komt nu ff goed uit.

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.