Week 13 – 2023

Nieuwsgierig naar hoe onze afspraak bij de bank verliep en hoe de stand van zaken nu is voor wat betreft de aankoop van ons Spaanse huis? Lees dan snel verder!

We beginnen de week op maandag met onze afspraak bij de bank. Ergens in november vorig jaar waren we al bij een andere bank geweest voor een Spaanse hypotheek, uiteindelijk duurde het tot januari voordat we eindelijk een offerte van hen kregen. Die offerte zou een aantal maanden actueel blijven dus we dachten er voor dit huis nog steeds gebruik van te kunnen maken. Maar onze contactpersoon bij de bank had er kennelijk niet zoveel zin meer in, na een aantal keren mailen en 2 keer langsgaan op haar kantoor had ze de zaak nog steeds niet opgepakt en besloten we een afspraak bij een ander kantoor van dezelfde bank te maken. De meneer die ons nu helpt heeft alles wat geregeld moet worden ondertussen geregeld en wij hebben deze week het voorlopig koopcontract getekend en de aanbetaling gedaan! We hopen dat alles vanaf nu in sneltreinvaart gaat en we eind deze maand al kunnen verhuizen, duimen jullie mee??

Dinsdag maken we een lange wandeling langs de kust bij La Mata en ergens halverwege eten we tussen de middag even een broodje.

En, omdat we iets te vieren hebben trakteren we onszelf op een etentje bij de Foodhouse waar we genieten van onbeperkt aziatisch eten. Dat gebracht wordt door een robot en waar de salade ineens hele vreemde groente (?) bevat.

We rijden deze week in totaal drie keer naar La Romana waar ons toekomstige huis staat. Ik durf inmiddels steeds meer te laten zien en te vertellen, tot nu toe was ik nog steeds bang dat het allemaal niet door zou gaan maar het lijkt er nu toch echt van te komen. In voorbereiding op de verkoop moest er een nieuwe, ecologische, sceptic tank ingegraven worden. Dat zou woensdag gebeuren maar toen bleek de graafmachine kapot. Uiteindelijk regelde het bedrijf voor donderdag een andere en kon de tank alsnog geplaatst worden. Terwijl de mannen druk aan het werk waren plukten Bibi en ik alvast wat citroenen uit ‘eigen’ tuin.

Moet de lente bij jullie in Nederland nog echt beginnen, hier in Spanje hebben we inmiddels al een paar dagen achter de rug met temperaturen die boven de 30 graden kwamen. Genoeg drinken is dan het advies en daar heeft onze Bibi zeker geen moeite mee. Ze voelt zichzelf al een hele dame met haar eigen fles met rietje. We brachten deze week ook nog even een bezoek aan de gemeente om nog even iets te horen over de vergunning die we nodig zijn voor de verhuur van de gastenverblijven van het huis. Het gemeentehuis in het dorp is relatief klein, er wonen dan ook maar zo’n 2500 mensen in het dorp.

Zo langzamerhand kijken we ook echt uit naar meer leefruimte. Het appartement waar we nu tijdelijk wonen heeft alles en is niet eens heel erg klein maar we missen echt wat meer leefruimte en vooral ook buitenruimte. Als Bibi haar speelgoed van haar slaapkamer naar de woonkamer sleept is het al snel een bende maar gelukkig helpt ze ook mee om het weer op te ruimen. Ik heb het haar niet geleerd en denk dat ze het gezien en geleerd heeft in de maanden dat ze naar de opvang in Nederland ging. Waarvoor dank dames van de opvang! Na haar middagdutje gaan we er vrijdag even weer op uit en speelt Bibi lekker even op het strand met haar emmer en schep.

Zaterdag hebben we met John en Jeanette afgesproken, we drinken eerst even iets op het terras en eten daarna een hapje bij de Italiaan die de lekkerste schnitzels bakt die ik ooit heb gegeten. Zondag gaan we naar de markt en ontbijten we bij de Cubaan die eggs florentine serveert. Vreemde combi’s maar wel erg lekker allemaal. Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.