Week 12 -2023

De zon scheen, de lucht was blauw en het was weer een rustige week die toch best nog snel voorbij vloog. En…we hebben nieuws over het huis dat we willen gaan kopen, lees maar mee!

Om toch nog een beetje in beweging te blijven in deze rustige tijden proberen we iedere dag even te wandelen maar steeds in hetzelfde buurtje is best saai. Daarom zoeken we deze week weer wat andere plekjes op en de eerste wandeling brengt ons naar Guardamar. We wandelen langs het strand en lopen daarna het Reina Sofia Park in, een park waar ontelbaar veel pauwen en ganzen wonen en waar Bibi ook even lekker kan spelen in de grote speeltuin.

Wat calorieën verbranden betreft schieten we er niet zoveel mee op want onze honger brengt ons deze week ook weer eens naar de Mac. Hier in Spanje drink je trouwens gewoon een biertje bij je meal, lekker! Ik eet weer een signature egg benedict, een burger met kaas, krokante ui, een gebakken ei en hollandaise saus. Eigenlijk hoort er ook nog bacon op maar die laat ik achterwege omdat ik dat niet zo lekker vind.

We zijn ook weer eens te vinden op het terras bij San Antonio in Los Alcázares, lekker in het zonnetje. Op de terugweg naar huis moeten er nog wat boodschappen gedaan worden en Bibi besluit zich te verstoppen. Niet echt handig zo en ik moet best wat moeite doen om haar er weer onder vandaan te krijgen.

Bij San Antonio at ik een broodje met tomaat, kaas en sobrasada. Van dat laatste hadden we nog nooit gehoord en het blijkt typisch Spaans te zijn. Sobrasada is eigenlijk smeerbare chorizoworst en lijkt een beetje op filet americain. Wel is het qua structuur iets grover dan filet. (Wij hadden trouwens een hele discussie over het woord ‘grover’ want we vinden groffer beter klinken maar dat schijnt niet het juiste woord te zijn. Een heel ander verhaal, maar ik wilde het toch even vertellen. Welk woord zou jij gebruiken?)

Omdat ik de sobrasada erg lekker vind koop ik het ook bij de supermarkt en thuis maakte ik er inmiddels al een paar keer een lekkere tosti mee. Gewoon wat sobrasada samen met een plakje kaas op witbrood, jummie!

Bibi heeft bij de Mercadona hier inmiddels 2 vrienden gemaakt, de eerste is de meneer achter de kassa in de winkel en de tweede is dit rare typetje. Eerst liep ze er met een boog omheen en zwaaide ze voorzichtig naar hem maar tegenwoordig krijgt hij al een hand van haar. Er schattig.

In de supermarkten hier vind je ze gedraaid en gekruid, gehaktballetjes. Hier heten ze albóndigas en de Spanjaarden eten ze in een gekruid tomatensausje als tapas. Ik koop de gehaktballetjes vaak om ze in de pasta te gebruiken, deze week maakte ik er romige penne met spinazie en parmezaanse kaas van.

Een andere wandeling bracht ons deze week van Cala Capitan naar Cabo Roig. We parkeerden vlakbij het strand en wandelden naar Cabo Roig en weer terug. Langs dit stuk kust vind je een wandelpad direct langs de zee en dit pad is erg geliefd bij wandelaars en hardlopers maar is ook met een kinderwagen prima te doen.

Bibi loopt trouwens steeds meer zelf, we nemen voor de zekerheid nog wel steeds de kinderwagen mee maar die wordt steeds minder gebruikt. Van wandelen word je wel moe en uitrusten bij papa op schoot is dan erg lekker. Daarna kan er weer flink geschept en gebouwd worden op het strand.

Kroketjes, ik had ze nog nooit eerder zelf gemaakt en het werd dus tijd. Online zijn natuurlijk al genoeg recepten te vinden en ik kies er één uit die ik een klein beetje aanpas. Ze lukken voor een eerste keer wonderbaarlijk goed, denk dat ik ze over een tijdje ook voor onze gasten ga maken als tapashapje!

Maar dan moeten we wel een huis hebben waar we gasten kunnen ontvangen natuurlijk. En daar lijkt het nu toch echt van te gaan komen. We hebben een tijd geleden al een bod gedaan dat geaccepteerd werd maar er moesten nog wat zaken uitgezocht worden door ons en onze advocaat. Zo is het hier in Spanje bijvoorbeeld heel belangrijk om te weten te komen of een huis legaal gebouwd is en of alle gebouwen die zich op het terrein bevinden ook geregistreerd zijn. Dat zit met dit huis allemaal goed en we weten nu ook dat de benodigde vergunning voor legale verhuur van de gastenverblijven geen probleem zal zijn. Nu gaan we een aanbetaling doen en zal er een voorlopig koopcontract worden ondertekend. Dat gaat waarschijnlijk begin volgende week gebeuren. We wachten inmiddels al 2 weken op de bank voor wat betreft de hypotheek, we hadden in januari al een offerte van ze gekregen voor een ander huis en deze zou voor dit huis alleen even aangepast moeten worden. Onze contactpersoon bij de betreffende bank heeft niet veel haast want ze laat helaas maar niks van zich horen. We hebben daarom aanstaande maandag een afspraak bij een andere bank gemaakt in de hoop dat zij wat sneller kunnen handelen. We zijn klaar met wachten, we willen vooruit!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.