Week 11 -2023

De week is alweer voorbij, tijd voor een nieuwe update van ons leven in Spanje! Komt ie…

Omdat we nog even niets beters te doen hebben en het zonnetje maandag nog altijd lekker schijnt besluiten we het strand weer op te zoeken. We rijden naar het strand bij Urbanova, een urbanisatie vlakbij het vliegveld van Alicante. Op dit strand kun je alle vertrekkende of aankomende vliegtuigen spotten, afhankelijk vanaf welke kant men aan komt vliegen of vertrekt.

Onze afspraak bij de gemeente gaat deze week helaas niet door in verband met stakingen. We balen flink want het duurt allemaal al zo lang. Wel hebben we nog een afspraak met de verkopers en hun makelaar en het wordt uiteindelijk zelfs nog een gezellige dag want de verkopers nemen ons mee naar hun favoriete bodega. Ik neem 2 liter rode wijn mee naar huis, genieten!

Samen met Marijke bezoeken we ook nog de lokale sportfaciliteiten waarvan we de tennisbanen straks zouden kunnen gebruiken voor onze gasten. We worden alleraardigst ontvangen, krijgen een rondleiding en spreken af snel weer contact met elkaar op te nemen om de dingen verder af te spreken. Als we weer bij de auto staan ligt er een prachtige kat te zonnen, aan de kant poes, het is daar gevaarlijk hoor!

Donderdag genieten we aan het einde van de middag nog even van de zon op een terrasje. Voor Bibi bestellen we een ijsje en zoals je kunt zien ging die er wel in. Gelukkig werd haar spik splinternieuwe t-shirt niet vies en dat kwam voor het grootste deel omdat ik de meeste chocolade van het ijsje snoepte…

Vrijdagmorgen ontdekten we dat het St. Patricks Day was, een dag die vooral in Ierland groots gevierd wordt. Wat ik niet wist is dat er hier, vooral in Cabo Roig, veel Ieren zijn en men de dag hier ook groots viert. Al vanaf een uur of 11 waren alle terrassen open en vloeide het Guinness bier al rijkelijk en in de middag was er zelfs een optocht. Het was de hele dag erg gezellig op de Cabo Roig strip.

En zij was dus knock out aan het einde van de middag, wat is ze schattig als ze slaapt he?!

Zondagmorgen wilde Bibi graag naar de tennisbaan. Helaas voor haar was de baan bij ons appartement bezet waardoor de plannen gewijzigd moesten worden. Nu is er bij het complex ook een speeltuin maar door saharazand of stuifmeel van de bomen waren alle speeltoestellen compleet geel geworden. Dat je billendoekjes overal voor kunt gebruiken wisten de meeste van jullie vast wel maar ze zijn zo goed dat ze zelfs een hele glijbaan weer schoon krijgen. Uiteindelijk had Bibi gelukkig toch nog een actieve ochtend.

Na haar dutje gingen we nog naar het strand, biertje voor mama, 7 upje voor papa en een smarties ijsje voor Bibi en zo kwam ons weekend weer ten einde. Op naar volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.