Week 11 – 2022

Bibi begon de week met een dagje naar de opvang. Ze had er zichtbaar zin in met haar grote berentas met daarin haar flesje, speen en reservekleertjes. Maandag had ik dus de hele dag tijd om allerlei schrijfklussen af te maken, een bezoek te brengen aan de fysiotherapeut én om wat wasjes te draaien.

Ik had dus ook alle tijd om te koken en daarom stonden er 2 soorten stamppot op het menu. Boerenkool voor de man en hutspot voor mij en Bibi. Haar liet ik toen ze weer thuis was nog even oude foto van mezelf zien, ze liet ‘m niet meer los!

Ik voelde het voorjaar al aankomen, tijd om weer wat bloemetjes in huis te halen! De winter heeft weer lang genoeg geduurd, laat de zon en de warmte maar komen.

Van al deze ingrediënten maak ik bolognesesaus voor bij de pasta. Ik bak het gehakt rul en kruid het met wat peper en zout. Vervolgens gaat het pak gezeefde tomaten erbij, wat Italiaanse kruiden, wat knoflook en een blokje rundvlees bouillon. De man des huizes blieft geen paprika, ui en champignons dus dat gooien we er dan ook maar niet in. Soms schep ik er voor hem alvast wat saus uit en voeg ik dan voor mezelf nog wat ui en paprika aan toe, maar dat doe ik dus niet altijd.

Dit was even minder leuk. Vrijdagavond merkte ik al aan Sjors dat er iets niet helemaal in orde was en toen we zaterdagmorgen wakker werden was hij ineens heel erg benauwd. Gelukkig mochten we snel bij de dierenarts langskomen en die constateerde helaas een hartruis en vocht achter zijn longen. We kregen medicijnen voor beide problemen voor hem mee naar huis en we moeten komende week nog een keertje terugkomen om een hartecho van zijn hartje te laten maken om na te gaan hoe groot het probleem precies is. Gelukkig knapte hij zaterdagavond wel alweer wat op en was de benauwdheid zondagmorgen al helemaal verdwenen. Het betekende wel dat Bibi en ik thuisbleven en niet met papa meegingen naar Duitsland voor een tennis uitwisseling. Beetje balen maar het was niet anders.

We hebben ons prima vermaakt, aten falafel balletjes en Bibi ontdekte dat ze met een lepel, behalve eten, ook allerlei andere gekke dingen kan doen.

En toen ze zondagmorgen uit bed kwam lag er een leuke verassing van papa op de tafel in de kamer, een oranje cape! Nederland won gisteren eindelijk een keer van Duitsland tijdens de tennisuitwisseling en dat wilden de Hollanders natuurlijk wel even laten zien. De oranje capes waren niet voor niets gekocht.:)

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.