Week 10 -2023

Het is de week waarin we verwachten eindelijk meer nieuws te krijgen over het huis dat we graag willen gaan kopen en ook lijkt het hier echt lente geworden te zijn!

Dinsdag rijden we richting San Javier voor een wandelingetje en een broodje bij de plaatselijke bakker. Bibi wordt tijdens het eten ontzettend afgeleid door de vliegtuigen die boven haar hoofd allerlei ingewikkelde capriolen uithalen. Het zijn de vliegtuigen van de Patrulla Aguila, het aerobatic demonstratieteam van de Spaanse luchtmacht. Ik heb begrepen dat het pilotenteam enkel bestaat uit vliegdocenten die andere piloten opleiden op de General Air Academy van de Spaanse luchtmacht in San Javier. Ze oefenen hun stunts regelmatig boven het Mar Menor en vertegenwoordigen de luchtmacht regelmatig bij allerlei evenementen in heel Spanje. Op hun eigen social media kanalen kun je vinden waar ze te zien zullen zijn.

De temperatuur loopt gedurende deze week langzaam wat op maar het waait soms wel flink. Voor Bibi geen probleem, die is niet bang dat ze van het balkon waait. Ze is de laatste maanden niet alleen in gewicht gegroeid maar zeker ook in lengte. Haar outfits van vorig zomer passen allemaal niet meer dus er is een goed excuus om even te gaan shoppen. Bij Zara Kids in La Zenia Boulevard vind ik een aantal leuke items die ook prima met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Donderdag trekken we weer een eindje landinwaarts om nogmaals naar het huis te gaan dat we graag willen kopen. De dame die ons gaat helpen met de vergunning zou er eigenlijk ook zijn maar zij is op het laatste moment helaas verhinderd. We besluiten toch te gaan en uiteindelijk blijkt ons bezoek niet nutteloos omdat de huidige eigenaar ook aanwezig is en we een en ander nog even met elkaar kunnen bespreken. Zoals ik al eerder vertelde is de voorwaarde om een vergunning voor verhuur van het huis te kunnen krijgen enorm belangrijk. Zonder die vergunning kunnen we niets en we spreken dus met de verkoper af dat we dit als ontbindende voorwaarde in het voorlopig koopcontract laten opnemen. In Spanje bestaan verschillende soorten vergunningen voor toeristische ondernemingen en de vergunning die wij nodig zijn zal bij de gemeente moeten worden aangevraagd en het besluit om deze wel of niet te verlenen zal ook door hen worden genomen. Ze hebben onze gestor inmiddels laten weten hier positief tegenover te staan maar we willen dat nog graag persoonlijk van hen horen. Daarom wordt er voor volgende week een afspraak op het gemeentehuis gemaakt. De daadwerkelijke vergunning kunnen we pas echt aanvragen als we eigenaar van de woning zijn.

En omdat we niets beters te doen hebben gaan we zaterdag naar La Marina, Bibi zoekt de lunch even voor ons uit op de menukaart en na het eten maken we nog een korte wandeling over het strand.

Ook gaan we nog even langs Primark voor wat korte broekjes voor Bibi want volgens de weersvoorspelling gaat de temperatuur de komende dagen boven de 25 graden uitkomen!

En dus is zondag onze eerste officiële stranddag van 2023 geworden. Zoals je op de foto’s kunt zien lag het strand al redelijk vol. Bibi haalde haar schepjes en vormpjes weer tevoorschijn en heeft zich de hele middag prima vermaakt in het zand. Op naar een mooie zomer!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.