Week 1 – 2024

De eerste week van het nieuwe jaar! We begonnen het jaar met een paar lekkere wandelingen, een frisse neus voor een frisse start van 2024.

We reden naar de kust, naar Santa Pola, om daar even lekker langs zee te wandelen. Bibi nam haar motor mee en ging als een speer. Eerlijk gezegd waren we nog nooit op dit stuk strand geweest en we ontdekten allerlei leuke restaurants met een terras direct aan het strand. Super leuk om naartoe te gaan voor een stranddag, je stapt er zo vanuit je stoel op het terras met je voeten in het zand. Hier lopen we bij La vida Bonita, één van de tentjes die er echt heel leuk uitzag. Het strand heet trouwens Playa Lisa.

En wandelen doen we deze week ook in het bos/duingebied rond La Marina. We nemen de weg bij La Marina Camping & Resort richting het strand en parkeren de auto op de parkeerplaats aan het einde van de straat. Vanaf daar is het nog ongeveer een kilometer lopen door het bos en de duinen, een leuke wandeling die voor Bibi ook prima te doen is. Net voor de ingang van het bos vind je Costa 21, een restaurantje van Duitse eigenaren waar je een lekkere schnitzel of currywurst kunt eten en waar in de zomermaanden ook vaak live muziek op het terras is. Wij komen er graag.

In februari komt er weer een grote groep tennissers naar Casa la Rambla en we treffen alvast wat voorbereidingen. In onze omgeving zijn 3 sportparken waar we gebruik van kunnen maken en 1 ervan hadden we nog nooit bezocht. We gaan er deze week dus even kijken en dit park ziet er naar Spaanse maatstaven helemaal prima uit.

De griep gaat in Spanje flink rond en krijgt ook mij te pakken. Aan het einde van de week besluit ik er toch maar even bij te gaan liggen, dat doe ik normaal gesproken niet zo snel maar dit voelt nu echt even beter dan overeind blijven staan. Veel zin in eten heb ik niet maar de tabouleh salade van Mercadona is wel echt lekker. Aanrader!

Vrijdagavond kom ik toch mijn bed maar even uit voor de drie koningen optocht. Dit feest wordt hier op 6 januari groots gevierd en is eigenlijk vooral een kinderfeest omdat ze dan cadeautjes krijgen. Op de avond voor drie koningen komen de heren aan en begroeten ze het kindje Jezus in de kerststal. Bij ons in het dorp bevindt die kerststal zich in de kerk en daar gaan ze dus naartoe. Daarna mogen de kinderen in het theater langskomen om hen de hand te schudden en krijgen ze een cadeautje. Geregeld door de gemeente met een groot plaatselijk marmerbedrijf als sponsor, alle kinderen in het dorp krijgen een voorleesboek, hartstikke tof!

Het is vrijdagavond afschuwelijk koud en ik sta te bibberen langs de route, Bibi en Levine zitten er lekker warm bij onder een dekentje, ik ben jaloers!

Zaterdagmorgen wordt Bibi verrast door alweer cadeautjes onder de kerstboom. Ze krijgt onder andere een brandweerwagen en van Puri, onze buurvrouw, krijgt ze een heerlijk warm huispak. Die gaat het hele weekend dus niet meer uit. Puri kocht voor ons een roscon, de taart die je met drie koningen moet eten. Het is een soort brood met daarop geconfijt fruit en soms zit er een vulling van slagroom of pudding in. De taart wordt geleverd met een papieren kroon en die mag gedragen worden door degene die de koning in zijn of haar taart vindt. Verder zit er ook nog een boon in de taart verstopt en als deze in jouw stuk zit dan moet jij volgend jaar de taart kopen.

Zondag gaan we even langs onze buren, de enige Nederlandse buren in ons wijkje. Op weg terug naar huis komen we langs het paard van een andere buurman en Bibi vindt hem maar wat interessant. Zondagavond is het dan eindelijk weer tijd voor Wie is de Mol, ons favoriete tv-programma. Kijk jij ook en wie is jouw mol?

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.