Week 1 – 2023

De eerste week in het nieuwe jaar en ik ben zo benieuwd naar hoe dit jaar er voor ons uit gaat zien! Ik weet dat veel mensen in NL dat ook zijn en daarom zal ik jullie natuurlijk op de hoogte houden van al onze belevenissen hier in Spanje. Laten we beginnen met de afgelopen week.

Terugkijkend in mijn fotoalbum zie ik dat ik maar weinig foto’s gemaakt heb. Dinsdag gaan we met Bibi naar het Side Street Cafe waar ze even lekker kan spelen. Kort voor sluitingstijd is de speelhoek een grote puinhoop en dat betekent dat het lekker druk was. We eten gemakkelijk met de verse pizza’s van Mercadona, niet heel gezond maar wel lekker. Dat vindt Sjors ook.

Woensdag rijden we naar winkelcentrum L’Aljub in Elche. Een groot winkelcentrum waar alle grote ketens te vinden zijn en waar je best een paar uurtjes rond kunt slenteren. Dat doen we dus ook. Daarna rijden we door naar de Club de Tenis Elche om er even rond te kijken.

En omdat we toch in de buurt zijn rijden we daarna nog even langs het huis waarop we een bod gedaan hebben. Dit prachtige stuwmeer ligt op een steenworp afstand van het huis. Volgende week hebben we weer een afspraak bij de bank, de afgelopen weken gebeurde er op het gebied van onze hypotheekaanvraag helemaal niets in verband met vakantie van ons contactpersoon en de feestdagen. We gaan er vanuit dat we volgende week eindelijk te horen krijgen of de bank mee gaat doen in de financiering van ons droomhuis.

Woensdag schijnt het zonnetje weer volop en drink ik mijn eerste kopje koffie lekker op het balkon. In deze tijd van het jaar is het ’s morgens nog best fris en ben je echt wel een jas nodig maar die kan in de loop van de ochtend vaak al uit. Om hem dan pas aan het einde van de middag weer aan te trekken. Woensdagavond rijden we naar Torrevieja voor de Cabalgata de Reyes Magos, de Driekoningen intocht. Hier in Spanje is dit een groot kinderfeest, eigenlijk hetzelfde als wat Sinterklaas voor de Nederlandse kindjes is. Op de avond voor Driekoningen komen de koningen aan in de stad en kunnen de kinderen hun verlanglijstje aan hen geven. Ze moeten in de brief aan de Driekoningen ook uitleggen waarom ze de cadeautjes verdiend hebben. Soms kan dit ook al in de dagen ervoor door de brief in een speciale brievenbus te gooien. Ben je als kind stout geweest dan loop je kans dat je steenkooltjes krijgt in plaats van cadeautjes. Die je gewoon kunt eten want het is snoepgoed dat vooral uit suiker bestaat. De optocht is een hele happening en als alle wagens voorbij zijn heeft Bibi haar beide jaszakjes helemaal vol met snoepjes.

Voor Bibi hebben we dit jaar nog geen cadeautjes met Driekoningen maar beginnen we de dag wel met Roscon de Reyes, nog zo’n leuke Spaanse traditie. Het is een ’taart’ die qua smaak en structuur wel wat lijkt op een puddingbroodje. In de taart zitten een noot en een poppetje van een koning verstopt en je krijgt er een papieren kroon bij. Degene die de koning in zijn of haar stuk heeft mag de kroon op en is de rest van de dag de koning(in). Heb je de noot gevonden dan mag jij de taart van volgend jaar halen en betalen. Drie keer raden wie volgend jaar het haasje is…

Vrijdag maken we ook nog een lekkere wandeling langs het strand in San Javier en lunchen we weer eens bij het bakkertje daar.

En toen was het alweer weekend en daar zijn geen foto’s van. Wel maak ik kip kerrie met kokosmelk en sperzieboontjes en die valt goed in de smaak. Binnenkort het recept maar eens delen?

Tot volgende week!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.