Vans Old Skool – Heb jij ze ook in je kast?

Ze zijn al jaren populair en nooit uit het straatbeeld verdwenen, de Vans Old Skool schoenen. Paul en Jim van Doren richtten in 1966 in Californië van Doren Rubber Company op, het schoenenmerk dat iedereen tegenwoordig kent als Vans.

Vans Old Skool met geruite veters

Het eerste Vans model

Het eerste Vans model dat zij ooit maakten is er nog steeds, de Vans Old Skool, met de herkenbare jazz stripe op de zijkant. Oorspronkelijk werden de schoenen vooral gedragen door skaters maar dat is al lang niet meer het geval. Ze werden gezien aan de voeten van rappers, studenten, modellen, topsporters en filmsterren. Julia Roberts droeg ze zelfs in de (nog steeds prachtige) film Notting Hill!

Als Julia ze draagt dan kan ik dat natuurlijk ook vond ik. Nu, een paar jaar later heb ik inmiddels afscheid moeten nemen van mijn eerste paar Vans omdat ze totaal versleten en niet meer te redden waren. Ik ga dus op zoek naar een nieuw paar.

Draagcomfort

Vans Old skool schoenen bieden je voeten een heerlijk draagcomfort. Bij mijn vorige paar moest ik ze wel echt even inlopen door de wat stugge hiel maar na een paar keer dragen wilde ik ze eigenlijk niet meer uitdoen. Ik droeg ze onder een simpele zwarte broek maar ze kunnen ook prima onder een luchtig zomerjurkje. Vans en slippers mogen dus niet ontbreken in je koffer als je deze zomer op vakantie gaat. Als je net als ik van een beetje sightseeing in je vakantie houdt dan is het wel prettig als je een paar schoenen mee hebt waar je gerust een paar uur op kunt lopen.

Kleurkeuzestress

En nu heb ik dus kleurkeuzestress. Want welke kleur Vans kies ik nu? Ik ben normaal gesproken eigenlijk vooral van oufits die voornamelijk zwart zijn. Zwarte Vans liggen dus voor de hand. Maar misschien ga ik dit keer wel voor een leuk kleurtje of kies ik voor suede in plaats van stof. Tot nu toe vind ik de all black Vans met geruite veters het mooist. Maar ik twijfel nog steeds want de roze zijn ook een optie en ik zag zelfs roze met een panterprintdetail voorbij komen. ( en die zijn er ook in zwart met hetzelfde panterprintje)

Ik ben er nog niet uit, welke vind jij het mooist?

Dit artikel bevat een betaalde link, uitleg

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.