Vakantie zomer 2019

Nu de vakantie hier in het Noorden begonnen is krijg ik ook eindelijk een beetje vakantiegevoel. En met dat vakantiegevoel komt ook de zin in onze zomervakantie! We hebben niet heel erg lang na hoeven te denken over onze bestemming voor dit jaar. 2 jaar geleden waren we in Italië en omdat we er een fijne vakantie gehad hebben gaan we dit jaar weer.

Waarom Italië?

Het landschap in Italië is prachtig en gevarieerd. Het land heeft prachtige bergen, glooiende vlaktes maar ook mooie bossen. De mensen zijn er vriendelijk en behulpzaam en de Italiaanse keuken is mijn favoriet. 2 jaar geleden ben ik me een paar weken lang echt te buiten gegaan aan allerlei soorten pasta’s, pizza’s en ijs en de tomaten….ik vind de Italiaanse tomaten de lekkerste van de wereld.

Onze vorige vakantie vierden we aan het Comomeer en in Toscane en dit jaar hebben we besloten een roadtrip te gaan maken en op 5 verschillende plekken te overnachten. Welke dat zijn vertel ik je hieronder.

Gardameer

Onderweg naar onze eerste bestemming, het Gardameer, zullen we ergens halverwege onze route overnachten. Deze overnachting hebben we nog niet geboekt en zal nog ergens in Duitsland zijn. Als jij nog een goede tip voor ons hebt dan hoor ik dat natuurlijk graag. Aan het Gardameer hebben we voor 4 nachten een hotel in Peschiera del Garda geboekt via Booking.com.

De laatste keer dat ik het Gardameer bezocht is inmiddels al 9 jaar geleden en ook toen was ik in Peschiera. Ik weet nog van toen dat ik het een ontzettend leuk dorp vond. We zullen in de dagen dat we er zijn ongetwijfeld wat dorpen in de omgeving gaan bezoeken. Ik hou van vakanties waarbij luieren en actief zijn elkaar afwisselen en dat kan hier prima. De hele dag op het strand of aan het zwembad is niet iets voor mij, een paar uurtjes is prima maar daarna ga ik me vervelen. Bovendien is het toch zonde als je ver van huis gaat en uiteindelijk alleen maar strand of zwembad gezien hebt?

Umbrië

Na het Gardameer rijden we door naar Umbrië, de provincie die grenst aan Toscane. Ik moet onze overnachtingen hier nog gaan regelen en ben op zoek naar iets in de buurt van het meer van Trasimeno. Er zijn op dit moment nog mogelijkheden genoeg en omdat we met ons tweetjes reizen en niet heel hoge eisen aan ons verblijf stellen gaat dat vast en zeker nog wel lukken. We zijn natuurlijk van plan Assisi te bezoeken, een bekend bedevaartsoort dankzij Franciscus van Assisi. Ook willen we naar Perugia en Spello.

Rome

Rome, de stad die al jaren op mijn bucketlist staat. Deze zomer ga ik er eindelijk naartoe! Toen we Umbrië als 1 van onze bestemmingen kozen heb ik Rome er ook maar gelijk aan toegevoegd. Ik weet dat het met de auto best wel een behoorlijke reis is vanaf Nederland maar het kan best. Zeker omdat we de stad eindbestemming is en we hierna weer richting het Noorden reizen. Ik heb een hotel geboekt dat ongeveer 10 kilometer buiten het centrum ligt en we zullen waarschijnlijk de auto gewoon bij het hotel laten staan en met het openbaar vervoer naar de stad reizen. We blijven in totaal 3 nachten en ik hoop dat dat voldoende is om Rome goed te leren kennen en alle bezienswaardigheden te kunnen bezoeken. De afgelopen dagen werden we in het nieuws trouwens al gewaarschuwd voor het feit dat we o.a. geen broodje of ijs mogen eten op de Spaanse trappen, ik ben dus voorbereid.

Na Rome zullen we dus weer richting Nederland vertrekken. Met onderweg nog 1 overnachting die ik ook nog uit moet gaan zoeken.

Heb jij nog tips voor ons voor onze vakantie naar Italië? Ik lees het graag in je reactie hieronder!

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.