Cherrytomaatjes zijn lekker als snack en ik gebruik ze ook vaak in een pastagerecht. Pasgeleden kocht ik een emmertje vol en ik besloot de laatsten te gebruiken om een lekkere tomatensoep van te maken. Snel, gezond en gemakkelijk en ik maakte de soep nog wat romiger door er na het opscheppen nog een lepel Griekse yoghurt aan toe te voegen. Ik deel mijn recept met je.
Wat ben je nodig voor de tomatensoep:
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 ui, in kleine blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, in kleine stukjes gesneden
- klein blikje tomatenpuree (70 gr.)
- 1 groente bouillion blokje
- 500 ml. water
- hoeveelheid vermicelli naar wens
- een flinke schep Griekse yoghurt
- peper en zout
- klein beetje olie om in te bakken
Bereiding:
Snijd de ui en de knoflook in kleine stukjes en laat wat olie warm worden in de pan. Fruit de ui en de knoflook hierin kort aan en voeg dan de tomatenpuree toe. De tomatenpuree moet je even mee laten bakken, op deze manier ‘ontzuur’ je de puree. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze daarna ook toe. Doe vervolgens het water en het bouilionblokje erbij in de pan en breng de soep aan de kook.
Laat de soep ongeveer 15 tot 20 minuten doorpruttelen zodat de tomaatjes lekker zacht worden. Na een minuut of 10 kun je kort de staafmixer gebruiken om alle tomaatjes eventueel goed te pureren. Voeg dan de gewenste hoeveelheid vermicelli toe. De soep is klaar als de vermicelli gaar is. Voeg nog wat peper en zout naar smaak toe en schep de soep in je soepkom of bord. Een lekkere toef Griekse yoghurt maakt de soep nog wat frisser en extra lekker.
Eet smakelijk!