Spanje – We hebben een huis!

De meeste mensen in onze directe omgeving zijn inmiddels op de hoogte van ons plan om naar Spanje te emigreren. De afgelopen weken zijn we vooral bezig geweest met het uitzoeken van allerlei zaken, wat moeten we hier in Nederland regelen voor vertrek en waar gaan we de eerste tijd in Spanje wonen?

Foto genomen in het appartement dat we afgelopen december huurden

De meeste mensen in onze omgeving zijn inmiddels op de hoogte van ons plan om naar Spanje te emigreren en de laatste weken zijn we weer druk geweest met de voorbereidingen voor die grote stap. Ik heb inmiddels een hele to do lijst met allemaal zaken die nog uitgezocht moeten worden maar maakte gelukkig ook grote vorderingen in de voorbereidingen. Zo hebben we inmiddels een huis gevonden waar we de eerste tijd kunnen gaan wonen!

We zijn inmiddels al een aantal keren naar Spanje gereisd om huizen te bezichtigen die geschikt zouden zijn voor onze plannen maar we waren óf te laat of het was het steeds net niet. Daarom hebben we besloten om eerst een huis te gaan huren zodat we er al wonen en dan rustig op zoek kunnen gaan naar een definitieve plek om ons te gaan vestigen. In oktober vorig jaar waren we een dag op pad geweest met Marijke, zij werkte daar voor een Spaans makelaarskantoor en zij is nu als zelfstandig aankoopmakelaar verder gegaan. Met haar hebben we weer contact gezocht en zij gaat ons helpen in de zoektocht. Via haar kwamen we ook aan het appartement dat we vanaf september gaan huren, we hebben dus al een dak boven ons hoofd!

Onze eigen woning hier in Nederland gaat in de verkoop, de makelaar heeft ons laten weten dat deze aanstaande zaterdag op Funda zal verschijnen. We hopen dus dat deze snel verkocht zal zijn en mocht het even duren dan is dat ook geen drama. Nog een paar weken te gaan, de dagen vliegen voorbij en als ik denk aan wat er voor vertrek nog allemaal moet gebeuren krijg ik nu wel een beetje de zenuwen, haha. Blijf je ons de komende tijd ook volgen?

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.