Spanje, here we come!

Spaanse vlag

Omg, nog maar 2 weken te gaan voordat we naar Spanje verhuizen en onze emigratie een feit is. Leek ons vertrek in eerste instantie nog zo ver weg, inmiddels is de stress aardig toegenomen want ik moet nog zoveel doen… Ik neem je even mee in onze voorbereidingen van de afgelopen weken.

Ons huis is inmiddels verkocht. Nadat de makelaar hem op Funda plaatste kwam er al snel een bod en werd het voorlopige koopcontract met de nieuwe eigenaren al na 2 weken getekend, en dat is natuurlijk best een fijn gevoel. De overdracht staat gepland op 12 september en na het tekenen willen we direct in de auto stappen en vertrekken. We hebben in Spanje nog geen woning gekocht maar tekenden in juni al een huurcontract voor een leuk appartement vlak aan zee zodat we onderdak hebben en van daaruit op zoek gaan naar een woning die we kunnen en willen kopen.

Deze laatste weken voor vertrek staan in het teken van opruimen en inpakken en jemig, wat hebben we een berg zooi verzameld zeg! Eddy en ik haalden de kelder en de zolder leeg en vrijwel alles wat we daar de afgelopen 6 jaar bewaarden gaat deze week naar de vuilstort. Ik heb me ook voorgenomen om nooit meer zoveel spullen in huis te verzamelen want ik denk dat dat voor meer rust in hoofd en lijf zal zorgen. (en het scheelt weer als we ooit nog een keer gaan verhuizen.) Een aantal dagen voor ons vertrek komt het verhuisbedrijf de spullen halen die meegaan, een deel daarvan gaat naar het appartement en een ander deel gaat in de opslag daar omdat we een gemeubileerd appartement huren. De spullen die naar ons appartement gaan zullen ongeveer een week na onze aankomst gebracht worden en dus moeten we voor de laatste dagen hier en de eerste dagen daar al voldoende kleding en andere spullen die we nodig zijn apart inpakken. Deze week zal ik een aantal zaken opzeggen, waaronder bijvoorbeeld ons energiecontract en de tv en internet provider. Ook moeten we de zorgverzekering nog inlichten, de voorlopige ziektekostenverzekering voor Spanje regelen én moeten we een paar dagen voor de emigratie naar de gemeente om ons uit te schrijven.

We reizen zelf per auto naar Spanje, ons plan was eigenlijk om te vliegen en daar een auto te kopen maar omdat we nog geen vast woonadres hebben waarop we ons ook in kunnen schrijven gaat dat niet. Wel hebben we vorig jaar al een NIE nummer geregeld met hulp van een advocaat in Spanje dus dat is geregeld. Nog veel te doen dus, maar we hebben er ontzettend veel zin in en ik ben zo benieuwd naar wat de toekomst ons brengen zal! Spanje, here we come!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.