Schorseneren, ik was ze bijna vergeten. 

  
Een hele tijd geleden kreeg ik ze voor het eerst op mijn bord en destijds vond ik ze heerlijk. Ik was ze eerlijk gezegd een beetje vergeten totdat ik ze vandaag in de supermarkt tegenkwam. Schorseneren, een vergeten groente dus. 

Jeffrey en Romy dachten dat ik asperges in hapklare stukken voor ze op het bord gedaan had, ze zijn er gek op maar blijken deze toch ietwat andere groente zelfs nog lekkerder te vinden. 

Als je de schorseneren vers koopt wacht je een aardige klus, namelijk het schillen ervan. Dat doe je het handigst door ze eerst schoon te borstelen en dan onder de stromende kraan met een dunschiller te schillen omdat er nogal wat plakkerig sap bij vrijkomt. Bovendien kun je dan goed zien of je ze goed schoongemaakt hebt. Doe ze in een pan met water waarin je ook wat citroensap doet, zowel tegen het verkleuren als voor de smaak. Kook ze in 15 minuutjes gaar. 

Ik serveerde ze vanavond met een witte saus die ik maakte met bloem, boter, peper en zout, peterselie en een flinke snuf nootmuskaat en een beetje citroensap. Je kunt ze echter ook serveren met hollandaise saus en ham en ei, net zoals je met asperges doet. 

Schorseneren zijn gezond, ze leveren ongeveer 80 kcal per 100g . Ze bevatten veel ijzer, vezelstoffen en vitamine C, en kalium, fosfor, calcium en magnesium. Als je even googled op de schorseneer kom je allerlei mooie gezondheidsvoordelen van het eten van deze groente tegen dus je zou ze gewoon eens moeten gaan eten als je dat nog nooit gedaan hebt. Zie je op tegen het schoonmaken en schillen van deze dingen? Koop ze dan gewoon kant en klaar in een glazen pot. Dat deed ik namelijk ook. 

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.