Review – Hema Cleansing sorbet cream

cleansing sorbet cream Hema

Bij Hema kocht ik onlangs de cleansing sorbet cream, een reinigingsproduct voor je gezicht die geschikt is voor alle huidtypes. Ik heb hem gebruikt en ik deel mijn ervaring met je.

In het verleden heb ik een tijd de take the day off cleansing balm van Clinique gebruikt. Dit is een balsem die verandert in een olie zodra deze warm wordt of met water in aanraking komt. Dit product vond ik vooral erg fijn omdat deze lekker vol is en mijn huid er goed op reageerde. Omdat deze balsem nogal prijzig is en ik dacht dat deze reiniging er misschien wel op zou lijken, heb ik hem gekocht.

cleansing sorbet cream hema

De sorbet cream is verpakt in een tube van 125 ml. Tubes hebben als grote voordeel dat het hyiënisch is maar het nadeel is soms dat je de laatste restjes er niet uitkrijgt. Nu is mijn tube nog niet leeg, dus daar heb ik bij dit product nog geen ervaring mee. Voor wat betreft de textuur lijkt het helaas niet op de balsem waar ik het het over had. Het is eigenlijk een middenweg tussen een reinigingsmelk en een balsem. Dikker dan een reinigingsmelk en dunner dan de balsem. Wel voelt het als een lekker vol product, een beetje als zachte boter op je gezicht. 🙂

Ik breng het met mijn handen aan op het gezicht waarna ik het rustig met ronddraaiende bewegingen inmasseer. Daarna spoel ik het af met warm water, meestal gebruik ik hier een gastendoekje voor.

ingredienten cleansing sorbet cream hema

Qua ingrediënten springt de shea butter en het komkommer extract eruit, deze staan resp. als 4e en 10e op de ingrediëntenlijst. Sheabutter werkt verzachtend, hydraterend en beschermend. Komkommerextract verfrist, hydrateert en verbetert de huidelasticiteit. Verderop in de lijst kom je nog Optunia ficus-indica stem extract tegen. De optunia ficus is een cactus en dit is een extract uit de stam van de plant die gebruikt wordt als anti-oxidant en dus huidveroudering tegen gaat.

Verder bevat de sorbet cream redelijk algemene ingrediënten die veel gebruikt worden in de cosmetica. Ondanks dat parfum redelijk ver onderaan de lijst staat is de geur wel behoorlijk aanwezig maar ik vind dit niet onprettig.

Al met al een reiniging waarover ik zeker tevreden ben, hij verwijdert mijn make up goed en mijn gezicht voelt daarna ontspannen en niet trekkerig aan.

De cleansing sorbet cream is voor € 3,50 verkrijgbaar bij Hema.

Dit artikel bevat een affiliate link, uitleg.

2 Comments
  1. Een van de ingrediënten is sodium polyacrylate starch, een ingrediënt dat gebruikt wordt als bindmiddel en stabilisator. Helaas valt deze ook onder de microplastics. 🙁

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.