Review Fitbit Flex

image
Inmiddels heb ik de Fitbit Flex al zo’n 2 jaar in mijn bezit en draag ik hem vrijwel iedere dag. De Fitbit flex is een stappenteller die eigenlijk nog veel meer kan dan dat en ik gebruik hem voornamelijk om mijn gemaakte stappen bij te houden. Mijn doel is om iedere dag 10.000 stappen te zetten en dat haal ik niet vaak. Ik biecht het maar direct op.

Toch neem ik me iedere dag voor om mijn doel te halen, gewoon omdat voldoende beweging goed voor ons is. Daarnaast is de Fitbit ook goed te gebruiken om je voeding bij te houden en hij registreert zelfs je slaap. Voor voeding kun je de Fitbit app gebruiken om deze in te voeren maar ik gebruik de My Fitnesspal app die ik aan de Fitbit app gekoppeld heb. Als ik een dag heel erg veel stappen gezet heb mag ik zelfs meer eten van My Fitnesspal, hoe aardig is dat.

Enig minpuntje van het standaard bandje dat meegeleverd is met de Fitbit Flex is dat deze er niet erg stylish uitziet. Deze is gewoon zwart en simpel. Op Etsy bestelde ik daarom 2 bandjes, de ene met een leuk printje en de ander met een printje en een bedel.
image

Fitbit flex zonder bandje, door op de Fitbit te tikken geeft hij door middel van lampjes aan hoever je van je einddoel van vandaag verwijderd bent. Hoe meer lampjes hoe beter je het gedaan hebt. Heb je je ingestelde doel gehaald dan zal je Fitbit je dat laten weten door te trillen.

image

Het simpele zwarte bandje dat standaard bij de Fitbit geleverd werd en een van de bandjes die ik op Etsy kocht.

image

 

De Fitbit app. Hij laat je zien hoeveel stappen je gezet hebt en daaronder de verdeling van die stappen gedurende je dag. Aanbevolen word om ieder uur 250 stappen te zetten. De afstand die je gelopen hebt zie je daaronder en ook geeft hij het aantal calorieën aan dat je verbrand hebt. Op deze dag was ik 59 minuten actief in beweging dankzij een uurtje tennis. Een flinke wandeling zal ook geregistreerd worden als actieve minuten.

image

Verder scrollend is te zien hoeveel kg. je nog af moet vallen voor je je doel qua gewicht bereikt hebt, deze doelen kun je allemaal in de app instellen. Ik heb mijn kilo’s even geblurd want ik vind ze toch iets te confronterend en prive om zomaar het net op te slingeren.

Volgens mij had ik ook niet zo’n hele goede nacht getuige de 5 uur en 46 minuten geregistreerde slaap. De Fitbit detecteert automatisch of je slaapt of dat je wakker bent, het geeft je een prima inzicht in je slaappatroon. Hieronder is het aantal calorieën dat je gegeten hebt af te lezen en zoals ik al aangaf kun je deze in deze app invoeren maar ook, zoals ik dat doe in de my Fitnesspal app. Als je deze aan de Fitbit account koppelt worden de gegevens die je daar invoert automatisch met deze verwerkt. Als laatste mogelijkheid kun je je waterinname registreren in de app.

Conclusie is dat het een ontzettend handig hulpmiddel is om jezelf uit te dagen om voldoende te gaan of blijven bewegen. De Fitbit app deelt af en toe leuke badges uit als je je best blijft doen en om het extra leuk te maken kun je ook je vrienden uitdagen voor spannende challenges. En als het een keer niet lukt om je vooraf ingestelde doel te halen is dat echt niet erg, morgen weer een kans!

Gebruik jij ook een stappenteller om je beweging bij te houden en welke is dat? 

4 Comments
  1. Ik had de Jawbone UP24. Beetje hetzelfde idee. Beviel prima tot hij het na een jaar begaf. Ik vond vooral het opladen via USB erg handig. Ben nu op zoek naar een nieuwe activity trackers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.