Recept: Bloemkoolpuree

bloemkoolpuree

Bloemkool is de groente die ik het allerlekkerst vind en die ik iedere dag wel zou willen eten. Het liefst met een tuinkruidensausje erbij maar dat is natuurlijk niet een heel verstandige keuze. Bloemkool wordt tegenwoordig niet meer alleen als groente naast de aardappels gegeten maar ook als vervanging voor de aardappels of rijst in de vorm van bloemkoolpuree of bloemkoolrijst. Appie verkoopt zelfs vers verpakte bloemkoolrijst en ik moet zeggen dat ik hem best lekker vond. Ideaal als je wat minder koolhydraten wilt eten.

Bloemkoolpuree leek me ook erg lekker en daarom besloot ik dat deze week eens te proberen. De puree viel bij ons erg in de smaak, ik denk dat ik de aardappels vaker ga vervangen voor bloemkool. Ik at er een stukje kip, wat spinazie en een paar haricot verts bij.

Voor de bloemkoolpuree ben je nodig:

  • 1 zak bloemkool uit de diepvries (750 gram)
  • kippenbouillonblokje
  • eetlepel Boursin
  • peper en zout

Bereiding:

Vul een pan met water en doe hier het kippenbouillonblokje in. Voeg vervolgens de bloemkool toe en laat deze kort koken. Na het koken giet je de bloemkool af en hou je een heel klein beetje van de bouillon apart om de puree smeuiig mee te maken. Met een aardappelstamper of staafmixer pureer je de bloemkool daarna tot moes. Ik deed er maar een klein beetje bouillon bij terug en voegde voor wat extra smaak nog een eetlepel Boursin toe. Op smaak brengen met zout en peper en klaar ben je. Kind kan de was doen.

Eet smakelijk!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.