Recept – Aardappelsalade

recept aardappelsalade

Bij een barbecue horen salades. Zo vind ik bijvoorbeeld een zelfgemaakte komkommersalade of de witlofsalade van mijn moeder enorm lekker als we in de zomer buiten eten. De barbecue gaat bij ons in de zomer regelmatig aan maar stiekem vind ik de salades en het stokbrood lekkerder dan het vlees. Daarom deel ik vandaag mijn recept voor aardappelsalade met jullie. Qua voorbereiding kost dit recept je weinig tijd en dat is fijn want bij de barbecue moeten er natuurlijk meerdere salades op tafel komen.

Ingrediënten

  • 1 zakje aardappelblokjes uit de koeling in de supermarkt
  • een lenteui
  • een klein blikje maiskorrels
  • 2 scheppen mayonaise of slasaus
  • theelepel mosterd
  • klein beetje peper en zout

Bereiding

Kook de aardappelblokjes bijna helemaal gaar in een laagje water. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd de lenteui in kleine ringetjes en giet het blikje mais af. Maak de dressing met de mayonaise of slasaus. Een slasaus bevat over het algemeen iets minder olie dus dat is een goede optie als je voor een iets minder vette dressing wilt gaan. Voeg hier een eetlepel mosterd en een beetje peper en zout aan toe.

Als de aardappelblokjes helemaal afgekoeld zijn voeg je de lenteui en de mais eraan toe. Giet de dressing erover en klaar is je salade!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.