Preipot met CêlaVita

image

Vroeger logeerde ik vaak bij mijn oom en tante en mijn tante maakte in de wintermaanden vaak preipot voor ons omdat we er zo verschrikkelijk gek op waren. Ook mijn kinderen vinden de preistamppot heerlijk en ik deel het recept natuurlijk ook graag met jullie.

Omdat ik meedoe aan een insidersactie van Brendakookt ontving ik deze week Van CêlaVita een pakket met daarin 3 verschillende soorten geschilde en voorverpakte aardappelen uit hun assortiment.  Voor dit recept gebruik ik de stamppotaardappelen. Aardappelen zijn voedzaam en gezond en bovendien ook nog eens erg lekker!

image

Kook de aardappelen gaar zodat je er een puree van kunt maken. De prei laat je maar heel kort koken zodat deze nog een beetje knapperig blijft, dat is het lekkerst. Voor een lekkere luchtige stamppot gebruik ik altijd een klein beetje melk en boter en bewerk ik de aardappelen en groente met de mixer.

Vervolgens voeg je uitgebakken spekjes toe en een aantal hardgekookte eieren die je in kleine stukjes gesneden hebt. Handig en snel een heerlijke stamppot op tafel !

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.