Buiten is het volop herfst en het is dus pompoenentijd! De tijd dat pompoenen alleen gebruikt werden ter decoratie ligt al een tijdje achter ons want tegenwoordig worden ze ook veel gegeten.
Ik kreeg pasgeleden 2 pompoenen cadeau en besloot er een lekker soepje van te maken. Het recept komt uit het boek “Powerfood” van Rens Kroes, ik voegde er voor wat romigheid alleen nog wat Griekse Yoghurt aan toe.
Ingredienten:
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1,5 liter water
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 pompoen
- 1 courgette
- kerriepoeder (2 theelepels)
- gemberpoeder (mespuntje)
- cayennepeper (mespuntje)
- laos (mespuntje)
- oregano (1 theelepel)
- een flinke hoeveelheid koriander
- Griekse yoghurt (2 eetlepels)
Bereiding:
Bak de ui en de knoflook in een pan met wat olie heel lichtjes aan. Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Schil en snijd de pompoen in blokjes en doe deze er samen met de in stukjes gesneden courgette bij. Voeg alle kruiden, behalve de koriander toe en laat de soep lekker pruttelen tot de pompoen gaar is. Zet de staafmixer in de soep en pureer deze. Als je het lekker vindt om nog wat stukjes te houden in de soep dan is dat natuurlijk prima.
Voeg als laatste de koriander en de Griekse yoghurt toe. De yoghurt zorgt ervoor dat de soep iets romiger wordt en is een prima vervanger voor zure room/creme fraiche!