Pasta met zongedroogde tomaten

pasta met zongedroogde tomaten

Romige pasta in een heerlijk romige saus met zongedroogde tomaten. Deze simpele maar super lekkere pasta maakte ik vorige week voor het eerst en ik vond hem zo lekker dat ik het restje de volgende dag als lunch at. Door het toevoegen van een handjevol rucola en een klein snufje chilipoeder werd de pasta behalve romig ook nog een klein beetje pittig. Ik gebruikte de schelppasta die ik nog in huis had maar je kunt natuurlijk ieder ander soort pasta kiezen.

Ingrediënten:

  • 250 gram pasta (bijvoorbeeld Penne)
  • 1 pot zongedroogde tomaten in olie (250 gram)
  • 4 knoflooktenen
  • 1 ui
  • (gedroogde) oregano
  • 500 ml Melk
  • 60 gram Bloem
  • Zout en peper
  • Klein snufje chilipoeder
  • Olijfolie
  • Rucola sla

Bereiding:

Kook de pasta bijna gaar in voldoende water.

Doe een klein scheutje olijfolie in de pan, snijd de knoflooktenen klein en bak deze lichtbruin in de olie. Doe dan de bloem erbij en bak dit heel even mee. Maak hiervan de saus door de melk er beetje bij beetje aan toe te voegen. Blijf goed roeren met een garde om klontjes te voorkomen. Breng op smaak met een klein beetje zout.

Doe de saus in een blender en voeg hieraan een halve pot zongedroogde tomaten toe. (die laat je heel even uitlekken) Zet de blender aan tot alles vermalen en fijn is. (dit kun je eventueel ook met een staafmixer doen)

Maak je pan schoon en doe er weer een klein beetje olijfolie in. Snijd de overgebleven zongedroogde tomaten in kleine stukjes en snijd ook de ui. Deze bak je samen kort in de olie. Voeg dan oregano en chilipoeder naar smaak toe.

Doe de saus uit de blender bij de tomaten en de ui en laat het even doorwarmen. Mocht je saus te dik zijn dan kun je nog wat melk toevoegen.

Als laatste voeg je de gekookte pasta toe, laat dit nog heel even meegaren en breng het geheel eventueel nog op smaak met wat peper en zout.  Serveer de pasta op een bedje van rucola, eet smakelijk!

Eet jij vaak pasta?

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.