Onze Spanje plannen, een update

Volgens mij was het ergens in oktober vorig jaar dat ik hier op mijn blog voor het eerst schreef over onze emigratieplannen naar Spanje. Die blogpost kun je hier teruglezen. De plannen zijn er nog steeds en ondertussen hebben we al een flink aantal finca’s bezichtigd maar zat het huis van onze dromen daar nog altijd niet tussen.

finca in spanje

Op zoek naar een Finca

Daarom hebben we besloten dat we eerst een woning willen gaan huren in het gebied waar we zoeken om van daaruit sneller te kunnen reageren als er iets geschikts op de markt komt. Want we hebben gemerkt dat de vraag naar betaalbare finca’s best groot is en dat huizen net als hier heel snel verkocht raken. Waar we naar op zoek zijn is een finca die op max. een uur rijden van Alicante ligt en waar voldoende ruimte is om ongeveer 8 gasten te kunnen ontvangen én waarbij er voldoende grond beschikbaar is om 2 tennisbanen aan te leggen. We willen ons vooral gaan focussen op het runnen van een Bed & Breakfast met de mogelijkheid om tennisclinics te volgen maar we zouden daarbij ook nog allerlei andere activiteiten aan kunnen gaan bieden.

Stand van zaken nu

Het plan is nu om onze eigen woning binnen nu en een paar weken te koop te zetten zodat we begin september naar Spanje kunnen vertrekken. Dat zou overigens ook gewoon kunnen als ons eigen huis nog niet is verkocht. Eddy heeft zijn werk als tennistrainer hier inmiddels opgezegd en ook ik heb mijn opdrachtgevers laten weten te zullen vertrekken. Ik zal ook in Spanje gewoon blijven schrijven maar moet dan alle interviews telefonisch afnemen. Betekent dus dat we de komende weken vooral druk zullen zijn met opruimen en op en neer rijden naar de vuilstort of kringloop want onze zolder en garage zijn de afgelopen jaren aardig gevuld met allerlei zaken die we niet mee willen verhuizen naar het warme zuiden.

Ik houd jullie de komende tijd op de hoogte van de ontwikkelingen, beloofd!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.