Nivea Bodylotion voor onder de douche

image

Nu we in huis de centrale verwarming binnenkort weer gaan opstoken is het ook weer tijd om je huid na het douchen lekker te gaan verzorgen. Eerlijk gezegd ben ik niet echt een groot fan van bodylotion omdat ik het een akelig gevoel vind om me na het insmeren met een vet lichaam in mijn kleding te moeten hijsen. Nivea heeft al langere tijd een bodylotion voor onder de douche en ik ben fan. 

Deze bodylotion breng je aan na het gebruik van je douchegel en je spoelt hem daarna af terwijl je nog onder de douche staat. Na het afdrogen blijft er een subtiel laagje achter en kun je je direct aankleden zonder dat je kleding er vies van wordt.

De bodylotion/milk onder de douche is er inmiddels in verschillende variaties en ik gebruik op dit moment de onder de douche bodymilk honey. Met honing dus.

image

Moeilijke namen op de ingrediënten lijst maar ik heb deze even een beetje voor je ontcijferd. De bodymilk bevat vooral verzorgende ingrëdienten en natuurlijk honing. Verder zie je een aantal verschillende soorten alcohol genoemd. Maar alcohol droogt je huid toch juist uit?

In dit geval zijn de eerste 3 soorten in de lijst alcoholen van de vettige soort en deze drogen niet uit. De laatste, benzyl alcohol, is een soort die gebruikt word om de werkzame stoffen in het produkt op te laten lossen. Deze alcohol staat vrijwel onderaan in de lijst en dus kun je ervan uitgaan dat het hier om maar een heel klein beetje, bijna te verwaarlozen hoeveelheid gaat en deze niet schadelijk voor je huid is. Heb je een heel gevoelige huid dan moet je misschien toch voorzichtig zijn want naast deze alcohol zit er zoals je ziet ook nog parfum in de bodymilk.

image

De substantie is dik en romig, het voelt bijna alsof je slagroom op je lijf smeert en het ruikt bovendien ook nog eens heel erg lekker. Ik heb inmiddels een voorraadje ingeslagen en kom de herfst en de winter wel door!

Ken jij deze bodymilk/lotion van Nivea al of gebruik jij liever een lotion na het douchen? 

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.