Netflix tips

vrouwen uit de voorstad

Ons Netflix abonnement is inmiddels onmisbaar geworden in ons gezin en alle vier hebben we binnen dat abonnement ons eigen account met daarin onze voorkeuren. Deze maand keek ik naar de volgende series:
Vrouwen uit de voorstad

Wie fan is of was van Gooische Vrouwen moet deze serie zien. De originele titel “Vorstadtweiber” verraadt dat het hier om een Oostenrijkse serie gaat die zich in en rond Wenen afspeelt. In 1 seizoen van 10 afleveringen nemen vijf vrouwen je mee in hun bizarre leven. De geheimen zijn groter dan je je kunt voorstellen. Kijken dus.

Grace and Frankie Netflix
Grace and Frankie

De eerste twee seizoenen keek ik een tijd geleden en nu ben ik inmiddels ook begonnen aan seizoen 3. De echtgenoten van Grace en Frankie besluiten op een dag dat ze toch niet meer met hen maar met elkaar getrouwd willen zijn en dat zorgt ervoor dat de dames samen in hetzelfde schuitje belanden. Ze zijn min of meer tot elkaar veroordeeld en besluiten er het beste van te maken. De humor en hilarische situaties in de serie zorgden ervoor dat ik bleef kijken.

American Odyssey

American Odyssey

Odelle is een Amerikaanse soldate die met haar eenheid in Noord-Afrika strijdt tegen de jihadisten. Haar hele eenheid komt om en Odelle is de enige overlevende. Al heel snel beseft ze dat ze in gevaar is en haar eigen regering te maken heeft met dood van haar collega’s. Niemand is meer te vertrouwen maar ze moet terug in Amerika zien te komen om haar verhaal te kunnen doen. Een erg spannende serie die helaas maar 1 seizoen lang is. De serie werd uitgezonden op NBC en door tegenvallende kijkcijfers is er nooit een tweede gemaakt. Ik vind het jammer.

Designated survivor

Kiefer Sutherland speelt in deze serie Tom Kirkman, en is de aangewezen overlevende. Op de avond van de State of the Union ontploft er een bom in het Capitool in Washington en Tom is de enige overlevende van de gehele Amerikaanse regering. Hij was niet aanwezig in het Capitool omdat hij is aangewezen als degene die moet overleven zodat hij President moet worden in het geval de hele regering iets niet zou overleven.

Van de 22 afleveringen staan er nu 15 op Netflix. Het verhaal boeide me onmiddelijk en de eerste afleveringen keken we dan ook achter elkaar door, we konden gewoonweg niet meer stoppen. Nu moeten we iedere week wachten op de nieuwe aflevering en doordat mijn lief en ik samen kijken moet dat dan op een voor ons beide geschikt moment. Aflevering 15 is vanmorgen beschikbaar geworden, zal ik stiekem gaan kijken of toch zo lief zijn om tot vanavond te wachten?

Kijk jij ook samen met je partner naar series op Netflix en kun jij de neiging onderdrukken om alleen verder te kijken? 

 

2 Comments
  1. Outlander hebben we nog niet gezien, ik zet hem in mijn lijstje zodat ik het niet vergeet. Gisteren keken we Wallander, had ik ook nog niet eerder gezien en is ook goed!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.