Marshmallows van de BBQ of uit de oven – Recept

marshmallows uit de oven

Vorige week stond er een BBQ gepland in mijn agenda. Ik zou voor het toetje gaan zorgen en kwam ergens dit recept voor marshmallows met chocolade van de BBQ tegen. Wij hebben het getest en we hebben besloten dat dit voortaan altijd de afsluiter van iedere BBQ bij ons thuis gaat worden. Je eet dit toetje door er met cafe Noir koekjes in te dippen. Leuk feitje: Mijn oma noemde deze koekjes vroeger altijd “gladkontjes” en zo noem ik ze tegenwoordig nog steeds. 🙂 Ik moest voor dit artikel zelfs eerst de originele benaming opzoeken…

Ingrediënten:

  • marshmallows
  • salted caramel chocolade
  • Cafe Noir koekjes
  • schaal of bakje om in te grillen

Bereiding Marshmallows:

Breek de chocolade in stukjes en leg deze samen met de marshmallows in de schaal. Zet dit vervolgens een minuut of 10 op de barbecue of onder de grill in de oven. Ik heb de hoeveelheid chocolade en marshmallows aangepast aan de grootte van mijn bakje. Je moet dus zelf even de hoeveelheid bepalen. Na een minuut of 10, of wanneer alles gesmolten is, is je toetje klaar! Dip met de koekjes in de schaal en smullen maar!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.