Interieurinspiratie voor ons nieuwe huis in Spanje

Afgelopen september verhuisden we naar Spanje en inmiddels zijn we best gewend geraakt aan het Spaanse leven. Voordat we vertrokken besloten we om eerst een huis te gaan huren en dus wonen we voorlopig in een appartement in Dehesa de Campoamor, een klein plaatsje vlak aan de kust, net onder Alicante. We maakten deze keuze omdat we op zoek zijn naar een redelijk specifiek soort huis met daarbij voldoende grond om 2 tennisbanen aan te leggen. We willen namelijk een B&B gaan beginnen waarbij we ons focussen op het aanbieden van tennisreizen, vandaar de 2 tennisbanen. Onze zoektocht begon vorig jaar al, we reisden een paar keer naar hier maar vonden niet wat we zochten en als er al iets geschikts was dan bleek het iedere keer heel snel verkocht. Dat is ook de reden dat we hier nu eerst zijn gaan huren, nu we hier zijn kunnen we snel handelen als er iets geschikts op de markt komt.

De zoektocht tot nu toe

We hebben tot nu toe best wat huizen gezien waarvan er nu nog 1 kanshebber over gebleven is. Ik kan en wil er nog niet te veel over verklappen omdat we nog wat zaken over dit pand aan het uitzoeken zijn en het nog steeds in de verkoop staat. Mogelijk gaan we binnenkort in onderhandeling over de verkoopprijs en tekenen we een voorlopig koopcontract. Ondertussen ben ik veel op Pinterest te vinden om interieurinspiratie op te doen want de huizen zien er hier van binnen toch heel anders uit dan we in NL gewend zijn. Omdat het leven zich voornamelijk buiten afspeelt zijn de woonkamers bijvoorbeeld over het algemeen best klein.

Interieurinspiratie met Ikea

Net als in Nederland vind je hier in Spanje ook een aantal Ikea winkels. De voor ons dichtstbijzijnde is gevestigd in Murcia en daar deden we alvast wat interieurinspiratie op voor de inrichting van onze toekomstige finca. Romy maakte er bovenstaand moodboard van en hieronder laat ik je alles nog even los van elkaar zien.

De Ektorp bank van Ikea is een klassieker want deze is al jaren verkrijgbaar. Ooit kocht ik al eens een 3-zits met een losse fauteuil in een mooi bloemendessin en nu wil ik voor dit model in deze kleur gaan. Groot voordeel van deze modellen is dat de hoezen afneembaar zijn en dus gemakkelijk gewassen én verwisseld kunnen worden. Ideaal!

We kwamen ook deze wanddecoratie tegen, gemaakt van moerasgras in een set van 3 stuks. Omdat ik in de finca veel natuurtinten wil gaan gebruiken passen deze hier dan natuurlijk helemaal bij.

In NL had ik een hele stapel kleedjes en plaids naast de bank liggen om tijdens koudere dagen te gebruiken. Hier zullen we ze wat minder vaak nodig zijn maar toch kan het hier ook best koud worden. Daarom zal er toch weer een (klein) stapeltje kleedjes naast de bank komen te liggen en dan mag deze er één van zijn.

Bij kleedjes en plaids horen natuurlijk ook kaarsen.
Deze mand is voor allerlei doeleinden te gebruiken en past door het materiaal waarvan het gemaakt is helemaal in het interieur.

In Spanje ligt in vrijwel alle woningen een tegelvloer zonder vloerverwarming. Dat kan in de wintermaanden best koud aanvoelen en daarom is een vloerkleed in de woonruimte geen overbodige luxe. Ik vond deze in een mooie warme kleur.

Op het gebied van verlichting kies ik het liefst voor eenvoud. De Ringsta lamp is hier een mooi voorbeeld van.

Fauteuil Stockholm pas ook helemaal in hetzelfde stijltje als de wanddecoratie en de mand en zit bovendien ook nog eens heel lekker.

En met deze kussentjes maak ik het basisinterieur dan helemaal af. Kransborre heeft een hele mooie goudbruine kleur en een leuke vorm en voor de afwisseling past het vierkantje Oddny kussentje er helemaal perfect bij. Ik kan niet wachten tot we eindelijk weer ons eigen plekje in kunnen richten!

De ingelijste posters die je op het moodboard ziet komen van Etsy, voor een klein bedrag kun je ze zelf downloaden en printen. Mocht je niet op groot A3 formaat kunnen printen dan kun je dat natuurlijk ook online of in een printshop (laten) doen. Hier vind je de posters en de downloadlink. Ik heb trouwens op Pinterest ondertussen ook een bord gemaakt waarop ik allerlei leuke interieurideetjes voor het huis bewaar, volg jij me daar al?

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.