Huidverzorging bij kanker

Huidverzorging bij kanker

 

Als je kanker hebt en daarvoor behandelingen ondergaat kan je huid hierdoor flink veranderen. Deze kan droger, roder en gevoeliger worden. Je huid kan zelfs van de ene op de andere dag zo veranderen dat deze de dagcreme die je al jaren gebruikt ineens niet meer verdraagt. Ik geef je vandaag wat tips over huidverzorging bij kanker.

Welke cosmeticaproducten zijn goed voor mijn huid?

Crèmes

Over het algemeen kun je zeggen dat je, op het moment dat je huid erg gevoelig is, het beste kunt kiezen voor producten met zo min mogelijk ingrediënten. Vermijd in ieder geval parfum, alcohol en sterk werkzame ingrediënten zoals bv die in anti-rimpelcremes. Kies gewoon voor een hydraterende dag- en nachtcreme zonder al te veel poespas. Klinkt heel simpel maar dit valt in de praktijk natuurlijk niet altijd mee. Eventueel kun je een schoonheidsspecialiste of goed getrainde parfumerieverkoopster om advies vragen. Natuurlijk mag je haar dan ook om een proefje vragen om te testen of de creme voor jou werkt.

Reiniging

Ook voor reinigingsproducten geldt dat je het beste kunt kiezen voor iets met zo weinig mogelijk ingrediënten die je huid zouden kunnen irriteren. Schuimende reinigers bijvoorbeeld, staan bekend als redelijk agressief voor je huid en die kun je nu beter vermijden. Een reinigingsmilk of miscellair water is een betere keuze. Lotions bevatten vaak alcohol en omdat dit de huid uitdroogt kun je alcohol beter vermijden. Staat “alcohol denat” hoog op de ingrediëntenlijst van je lotion dan kun je beter een andere kiezen. Reinig je huid in ieder geval ’s avonds en eventueel ’s ochtends en gebruik lauwwarm water voor je gezicht.

Wees lief voor je huid

Wees in ieder geval erg lief voor je huid. Daarmee bedoel ik dat als je deze gaat reinigen je dat niet heel bruut en met veel kracht moet gaan doen. Neem voldoende reinigingsproduct op je handen en laat deze het werk doen. Zet ook niet teveel druk op je gezicht maar reinig en smeer met lekker zacht ronddraaiende bewegingen.

Nog een laatste tip: draag je overdag geen make-up en voelt je huid in de loop van de dag weer wat trekkerig aan? Smeer dan lekker nog een keertje je creme, je huid zal je dankbaar zijn.

Onderga jij op dit moment behandelingen tegen kanker en wil je nog meer tips en adviezen over huidverzorging en make-up? Informeer dan eens in jouw ziekenhuis of je er ook een workshop Look Good Feel Better kunt volgen. 

 

 

 

 

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.