Hoe bescherm je je huid tegen de kou?

Hoopte ik stiekem dat het voorjaarsweer zou gaan beginnen, zitten we ineens massaal bij de kachel met temperaturen van ver onder het vriespunt! Als je wel naar buiten moet of wilt gaan dan kun je je natuurlijk warm aankleden, maar hoe bescherm je je huid tegen de kou?

Water in crémes

Wanneer het buiten flink vriest bestaat het gevaar dat je huid bevriest, ook als je dagcréme gebruikt.  Veel crémes bevatten namelijk water en water bevriest zoals je weet. Je zou denken dat je daarom dan dus maar geen créme moet gaan smeren maar omdat je huid juist in de winter droog en trekkerig is zal dat geen optie zijn. Wel smeren is dus het advies.

Gezichtsolie of Vaseline

Om je gezichtshuid in de winter te beschermen tegen extreme kou kun je een gezichtsolie of Vaseline gebruiken. Gezichtsolie bevriest niet en doordat ze vetzuren en anti-oxidanten bevat verzorgt het je huid goed. Kies voor plantaardige olie zoals bijvoorbeeld Jojoba olie of de Pure Facial oil van Squalan.

Vaseline kun je zonder of na een laagje dagcréme aanbrengen. Vaseline legt namelijk een laagje op je huid, bevriest niet en zorgt ervoor dat het vocht in je huid niet naar buiten kan ontsnappen. Nu weet ik dat het gebruik van Vaseline nogal controversieel is en vaak afgeraden wordt omdat het de huid af zou sluiten maar wat als dat werkelijk zo is? Is dat erg als dat er ook voor zorgt dat je huid geen vocht verliest? Bovendien is door onderzoek aangetoond dat Vaseline niet comedogeen is. Met andere woorden: het verstopt je huid niet. Ook lokt Vaseline over het algemeen geen allergische reacties van de huid uit. Als je na het gebruik van Vaseline je huid in de avond goed reinigt en opnieuw verzorgt met je gebruikelijke huidverzorgingsproducten dan overleeft jouw huid de winterse kou wel!

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.