Dinsdag 13 augustus – Het was een warme dag…

Vandaag is de dag dat Romy weer naar school gaan mag. Jeffrey begon vorige week al en vandaag gaat ook zij eindelijk beginnen aan een nieuw schooljaar. De vakantie was lang.

Ik werk thuis. Eerst een goed ontbijt met een fles water. Deze cruesli is overigens qua samenstelling nog best een goede keuze en bevat niet teveel suiker.

Sinds kort ben ik officieel lid van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Ik heb mijn diploma al een aantal jaren op zak maar wil er nu toch ook echt iets mee gaan doen. Van de beroepsvereniging moet ik de komende tijd nog wat extra nascholingen gaan doen en daar heb ik zin in want leren is altijd leuk!

Koolhdraten en suikers onder de loep. Tegenwoordig mogen we weer vet maar geen suiker want dat is nu de aangewezen sluipmoordenaar. Men heeft ontdekt dat eieren nog helemaal niet zo slecht voor je gezondheid zijn en dat olijfolie juist aan te raden is. Zullen we gewoon de gulden middenweg nemen?

Ik begon met werken op mijn werkkamer maar dat is echt geen doen met deze hitte. Ik verplaats mezelf naar buiten en door gebrek aan een goede tuintafel ben ik aangewezen op mijn ligbedje. Werkt prima.

De lunch. Om mijn buik extra goed te vullen maak ik een omelet van 2 eieren met wat melk en deze maak ik op smaak met wat zout en een beetje chilisaus. Zo heb ik voorlopig geen honger meer.

Na een paar uurtjes trek ik het echt niet meer hoor!

Krijg er gewoon hoofdpijn van. Ik besluit vroeg in de middag te stoppen en de gemiste uren van vandaag in de komende dagen in te halen.

Ijstijd. Ook een likje voor Sjors.

Ik geloof dat ik jullie nog niet verteld heb dat ik over niet al te lange tijd ga verhuizen he? Het had eigenlijk al gebeurd moeten zijn maar het zit een beetje tegen. We zijn nog wat nieuw spul nodig en Ikea heeft het.

De warme maaltijd is altijd een dingetje met dit weer. Ik heb er namelijk nooit zin in. Ik bak wat aardappelen van gisteren op en eet deze met mozarella en tomaat.

Zodra de zon weg is moeten de ramen open. Alhoewel er in de woonkamer maar 1 open gaat. De warmte van vandaag heeft me moe en loom gemaakt, ik duik er maar weer eens lekker vroeg in vanavond.

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.