Citytrip Hamburg

citytrip hamburg

Omdat mijn lief en ik samen een paar dagen vrij zijn van ons werk besluiten we er kort op uit te gaan. Na even zoeken op internet kiezen we voor een citytrip naar Hamburg. Met onze eigen auto rijden we in een paar uurtjes naar het Noorden van Duitsland.

elbetunnel hamburg

elbetunnel hamburg

Op de dag dat we aankomen is het nogal regenachtig en ziet de stad er grauw uit. We duiken ondergronds in de Elbe tunnel, de tunnel die onder de Elbe door loopt en die geschikt is voor zowel voetgangers en fietsers als ook voor auto’s. Zeker een wandeling waard, de lift voor het autoverkeer is al een bezienswaardigheid op zich. De tunnel dateert al uit 1911, echt oud dus.

 

hamburg

Uitzicht op de stad vanaf de overkant.

kleine pause hamburg

We slapen 2 nachten in Hotel Budapesterhof en vlakbij ons hotel ligt een straatje vol gezellige kroegjes en eettentjes. Bij Kleine Pause bestellen we onder andere een salade. Simpel maar smakelijk, daar zijn de Duitsers goed in.

Wat me direct opvalt in de stad is dat er overal graffiti te zien is. Eigenlijk is zo’n gekleurde voordeur best vrolijk om te zien.

kleine pause eiscafe hamburg

Koffie bij Eiscafe Kleine Pause, de buren van Kleine Pause. Er zitten in alle kroegjes hier in de buurt vanavond veel mensen samen Champions League voetbal te kijken. Best gezellig!

landungsbrücken hamburg

Op onze eerste hele dag Hamburg kopen we een dagkaart voor het openbaar vervoer. Naast deze dagkaart is er ook een Hamburg Card te koop, maar omdat we niet van plan zijn om musea e.d. te bezoeken kopen we deze niet. Met onze dagkaart mogen we met de bus, metro én met de ferry reizen. We nemen de metro naar Landungsbrücken en nemen daar een ferry.

ferry hamburg

Zodat we Hamburg vanaf het water kunnen bewonderen.

haven hamburg

En een stuk van de haven kunnen zien.

rathaus hamburg

Daarna reizen we naar het Rathaus. Best een indrukwekkend en erg mooi gebouw.

rathaus hamburg

Tot nu toe vind ik Hamburg een mooie stad!

streetfood hamburg

Overal streetfood. In het centrum vind je op bijna iedere hoek van de straat wel een bakker of worstenverkoper. Ik koop een Berliner bol met caramel vulling bij de bakker.

grafitti hamburg

gängeviertel hamburg

Prachtige muren.

gängeviertel hamburg

In een reisgids las ik iets over het Gängeviertel. Het zijn een aantal nauwe straatjes waar nog erg oude woningen staan die eigenlijk op de nominatie stonden om gesloopt te worden.

gängeviertel hamburg

Dat gebeurde echter niet en tegenwoordig wonen er verschillende kunstenaars en artiesten in deze straatjes. Het is er erg kleurrijk en erg leuk om te zien zo midden in de stad. Er staat zelfs een oude beschilderde caravan en vrijwel alle muren zijn van mooie schilderingen voorzien.

rindermarkthalle hamburg

Na een flinke stadwandeling hebben we lekkere trek. We nemen de metro terug richting ons hotel en stappen uit aan de Feldstrasse. Hier duiken we de Rindermarkthalle in. Zoals de naam al zegt, werd hier voorheen vee verkocht en tegenwoordig is de immens grote hal in gebruik door verschillende eettentjes en een grote supermarkt.

Kaffeerösterei Brügmann

Wij kiezen er voor koffie en taart. Mijn lief neemt een appeltaartje en ik iets met marsepein en citroen. Superlekker!

rindermarkthalle hamburg

Buiten is er ook een markt.

rindermarkthalle hamburg

Behalve de Aldi, Edeka en Budnikowsky vind je hier ook een aantal kleine marktkramen met allerlei soorten worsten en kazen. Aanrader dus als je lokale specialiteiten wilt gaan kopen.

crepe met mozarella en spinazie

Op onze laatste avond belanden we bij Trattoria Da Mario. Ik bestel er crepes met spinazie en mascarpone. Het ziet eruit als een simpele lasagne maar het blijkt een ontzettend smaakvol gerecht. De kok heeft in ieder geval flink veel knoflook gebruikt, heerlijk!

trattoria da mario hamburg

Het is er overvol en super rumoerig maar wij vinden het een fijne afsluiting van onze korte citytrip naar Hamburg. Morgen weer naar huis.

 

Ben jij al eens in Hamburg geweest? 

No Comments Yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.