Hallo 2018 – Goede voornemens

2018 - goede voornemens

Een nieuw jaar, nieuwe kansen! Ik vertel je over mijn goede voornemens voor het komende jaar.

Zoals ik gisteren al schreef was 2017 voor mij niet echt een heel bijzonder jaar, met andere woorden, er gebeurden geen hele grote bijzondere dingen. Zal 2018 dan heel erg anders gaan worden?

Geen wensen

Ik verwacht het eerlijk gezegd niet. Ik vind mijn werk nog steeds ontzettend leuk, ik ben eind 2016 verhuisd en heb voorlopig geen nieuwe plannen en ook heb ik geen hele grote persoonlijke wensen meer. Is dat saai? Ik denk het niet, ik ben gewoon tevreden met wat ik heb.

Innerlijke rust

Wel zou ik graag een aantal kleine dingetjes willen verbeteren in 2018. Als eerste zou ik graag mijn tijd efficiënter willen besteden. De afgelopen tijd heb ik vaak het gevoel gehad dat ik van hot naar her aan het rennen ben en dat ik veel dingen dus maar half heb kunnen doen. Alles wat ik moest doen heb ik gedaan, maar voor mijn gevoel had dat allemaal veel beter gekund. Dat gevoel is best vervelend want het zorgde er ook voor dat ik geen innerlijke rust kreeg. Zelfs op de momenten dat ik mezelf beloofde dat ik even niets hoefde was ik nog bezig met wat ik nog moest doen en of ik het allemaal wel goed had gedaan. Ik denk dat ik wat meer innerlijke rust zal vinden op het moment dat het me lukt om mijn tijd efficiënter in de delen, denk je niet?

Gezonder leven

Daarnaast wil ik nog wat gezonder gaan leven, beter gaan eten zodat ik wat meer energie ga krijgen. Ik wil zeker niet minder gaan eten, want daarvoor hou ik er teveel van maar ik wil vaker verstandigere keuzes gaan maken.  Nu is het nog vaak zo dat ik (vooral ’s avonds) zo moe ben dat ik geen zin heb om uitgebreid te gaan koken en nog te vaak voor een niet zo gezonde maaltijd kies. Ik hoop, dat als ik mijn tijd efficiënter indeel, het lukt om hier wat meer aandacht aan te besteden. In ieder geval moet ik meer groente en fruit gaan eten. Ook wil ik wat meer tijd buiten doorbrengen, vaker gewoon een wandeling gaan maken.

Thema’s 2018

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens en ik dus ook. Maar omdat veel goede voornemens alweer snel stranden wil ik het in kleine stapjes gaan doen zodat het gemakkelijker vol te houden is. 2018 zal voor mij dus het jaar worden van de innerlijke rust en gezonder leven.  Doe je met me mee?

4 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.